Internationella kvinnodagen:

Stockholm:
Samling på Södermalmstorg kl 18.00 för fackeltåg till Medborgarplatsen där det kommer att spelas musik och hållas tal, bland andra av Anna Thoursie, Josefin Brink och Sofia Karlsson.
Parollerna blir:
– Höj kvinnors löner
– Delat ansvar – hemma och på jobbet
– Vårdnasbidrag – en kvinnofälla

Detta är ett samarbetsprojekt mellan F!, Ung Vänster, Organisationen för kvinnors frihet i Irak, SUF Sthlm, Vänsterpartiet och Iraqi Womens.

Feministas och Socialdemokraternas Fackliga Utskott anordnar mingel, mat dryck, musik och politiska samtal mellan 17.30-20.00 Sveavägen 68.
Mona Sahlin, Carin Jämtin, Marita Ulvskog med flera samtalar om kvinnors villkor i politiken – med inslag av personliga anekdoter. Sanna Carlstedt sjunger politiska sånger. Programmet börjar runt 18.30.
Anmälan: [email protected]

På kvällen anordnar Bang! fest på Café Umbra på Hornsgatan, men du måste redan ha osat till bang för att få komma in på festen som pågår 21-02.

Göteborg:

Feministiskt Initiativ firar tillsammans med 8 mars-kommittén i Nordstan hela dagen från kl 10.00.
Kl 18.00 är det demonstration, samling på Gustav Adolfs Torg. Där samlas man, lyssnar på tal och sång och går sedan upp till Götaplatsen och avslutar där.

Kvinnofolkhögskolan har hela dagen föreläsningar och Workshops och ikväll klockan 20.00 är det stor fest. Se mer på kvinnofolkhogskolan.se

Publicerad: 2007-03-08 00:00:00