Pride 2007

Likt i Norge, där Pride firas i en lång rad städer börjar nu det svenska Pride-firandet dyka upp på allt fler platser. Långkörarna Stockholm Pride och Regnbågsfestivalen i Malmö hålls även i år liksom Kärlekslandet under festivalen Piteå dansar och ler.
I Linköping har det två år i rad hållits Kärleksparad i början av september. Göteborg har inte haft en Prideparad, men dock en Pride-liknande fest.
I år tillkommer två städer på Pride-kartan.
I Eskilstuna arrangerar Mälardalens studentkår i samarbete med RFSL Spring Pride i slutet av april.
Till Sveriges Radio sa tidigare i år initiativtagaren Johan Bergquist att man skall arrangera ”spektakel” på stan, utställningar och fest i kärlekens tecken.
Sundsvall får i samband med Gatufesten den 2-7 juli sitt eget Pride-firande.
– Sundsvalls Gatufest är idag ett av Norrlands absolut största event och det är jätteroligt att vi i år genomför Prideparaden under en av festivaldagarna. Vårt samarbete med RFSL och Sundsvall Pride stärker bilden av en bred festival som är till för alla, säger Roger Malmgren, VD för Sundsvall Event & Gatufest AB i ett pressmeddelande.
Enligt pressmeddelandet räknar man med att mellan 500-1000 personer från hela Sverige kommer att delta i paraden som hålls den 5 juli.
I Göteborg där det sedan en tid tillbaks arrangerats en Lesbisk festival med parad hålls ännu en den 1-3 juni i år. Dessutom blir det samma dagar en Queerfestival där Pusterviksteatern, Stadsteatern, Röhsska museet, Världskulturmuseet och Blå Stället har slagit sig samman. Festivalen planerar ingen parad utan fokuserar på kultur.

Publicerad: 2007-03-13 12:00:00