Pride 2007

Vid söndagens årsmöte för Föreningen Stockholm Pride kunde man konstatera att 2006 års festival gått väldigt bra. Ett överskott på 459 000 kronor redovisades och den rambudget som antogs räknar med ett överskott även i år och en omsättning på 8,2 miljoner. En ökad satsning på Pride Park ingår i budgeten.
Föreningen består dels av enskilda medlemmar, idag ca 150 stycken, föreningar och enstaka företag. Frågan om ökat engagemang och fler medlemmar liksom om relationen mellan föreningens enskilda medlemmar och medlemsföreningarna diskuterades även detta år. En utökad skrivning av ändamålsparagrafen skapade lång debatt men röstades ner.
Ulrika Westerlund som under två år lett organisationen valde i år att lämna posten. Hon kommer dock sitta kvar i styrelsen.
Till ny ordförande valdes Sofia Sjöö som 2005 var ansvarig för Pride House och som senaste året arbetat med community-gruppen, vars arbete handlar om att utöka kontaktytan mot hela HBT-samhället.
– Det känns jätteroligt att väljas till ordförande just det här året eftersom jag idrottade mig igenom tonåren, slutade och kom ut som homosexuell, säger Sofia Sjöö i ett pressmeddelande med anledning av årets tema, Sport.
– Det vi frågar oss i år är om man måste sluta med idrott för att kunna komma ut.
Riksidrottsförbundet kommentarde tidigare i veckan årets tema på Pride.
– Vi ser fram emot sommarens Pridefestival och hoppas att vi får möjligheter att utveckla vårt samarbete med HBT-rörelsen, säger Karin Mattsson, ordförande för Riksidrottsförbundet.

Till ny kassör valdes Johan Södergren. I Styrelsen ingår nu även Shadé Jalali, Jesper Hansén, Ingeborg Nylund, Tasso Stafilidis, Ia Genberg, Martin Johansson, Patrik Jonsson, Marie Sanchez och Ulrika Westerlund.

Biljetter till festivalen säljs via TicNet.

Vid årsmötet framkom även att det allt mer populära Pride House i sommar kommer att hålla till på Södra Teatern. Flytten skapar möjligheter till större seminarielokaler.
Stockholm Pride hålls i år den 30 juli till 5 augusti.

http://www.stockholmpride.org

Publicerad: 2007-03-25 20:02:53