Homohat

Med omedelbar verkan avskedades Sok-chon Hong från sitt jobb som programledare för barnprogrammet ”Po Po Po” och från jobbet vid radio-komedin ”Ingen kan hantera min familj”. Ett planerat framträdande i TV-programmet ”Sexiga nätter” ställdes också in av producenterna.
Hong som är 29 år är landets första kändis som berättar att han är gay.
– Jag försökte verkligen leva ordentligt, men misslyckades, kommenterade han i en talshow på TV.
– Jag är ledsen. Om ni nu inte tycker om mig längre så vet jag inte vad jag skall göra. Jag är så emotionellt slutkörd. Jag är så ledsen för att min publik, som litat på mig nu känner sig bedragen.

I en senare intervju är Hong mindre självutplånande.
– Jag kom ut eftersom jag inte kunde svika mig själv och jag vet att jag inte gör något fel, sa han. Så är det med det. Jag visset att det skulle innebära flera nackdelar för mig och att min karriär som jag arbetat dså hårt för, skulle ta skada genom att jag kom ut. Men jag kunde inte hjälpa detta. Varje dag är en kamp efter att jag kommit ut. Jag kämpar såväl med mig själv som allt annat- Jag önskade inte bli en förkämpe, men det verkar jag redan ha blivit.
Flera organisationer har protesterat mot att Hong avskedats. Bland dessa finns gaygruppen Chingusai, Seouls Queer Film Festival. gaytidningen Buddy, Sarangbangs organisation för mänskliga rättigheter och det Medborgerliga nätverket för kulturrevolution.
– Vi kommer kämpa tills våldet, diskrimineringen och fördomarna såväl som den brutala fascismen i detta samhälle är stoppat, säger de i ett uttalande.

För att ge sitt stöd till protesterna kan man besöka hemsidan nedan.

http://board13.free.cgiserver.net/CrazyWWWBoard.cgi?db=qlib0002b

Källa: Protestera

Publicerad: 2000-10-10 17:45:04