Mode

Dolce & Gabbana är ett av världens mest kända varumärken på modefronten med en omsättning på 300 miljoner dollar. Bakom den står den 42-åriga Domenico Dolce och 37-åriga Stefano Gabbana. Sedan de 1982 började med sin verksamhet har de blivit ett av världens mest framgångsrika kärlekspar.
De två berättar i gaytidningen Out att de delar en passion för La Bella Vita – det vackra livet. Och Dolce säger att det skett en stor förändring de senaste åren:
– För tio år sedan var gaykillar drivkraften bakom vår framgång. Det har ändrats nu när straighta killar har blivit mer modeintresserade.
– Gaykillar har blivit mer konventionella, mer ”maskulina”, medan straighta killar blivit mer ”feminina”, menar Gabbana.
Men så lägger de till att mode trots detta aldrig kommer att bli lika viktigt för straighta som för gaykillar.
Efter 19 år tillsammans så älskar de varandra fortfarande. Gabbana formulerar sig så här:
– Jag älskar Domenico för att han uppskattar livet. Allt: mat, blommor, konst, människor. En som inte uppskattar livet kan aldrig, hur fysiskt skulpterad han än är, vara sexig.
Deras relation bygger på kärlek och inte på sex förklarar de vidare i intervjun.
– Vi vill inte röra ihop kärlek och sex, säger Dolce i intervjun. Jag tror det är enklare när man är gay. Om ens pojkvän har tillfälligt sex med någon betyder inte det omedelbart slutet på världen. Vi lärs upp att tro att det är sex som är hotet medan verkligheten ju är att det som verkligen utmanar är kärlek. Om man skall ligga med någon behöver man ju bara vara närvarande: med kärlek måste du engagera dig i en människa – och ge något tillbaks!
Förklaringen till deras framgång som par kan Gabbana inte riktigt förklara.
– Allt jag vet, säger han i Out, är att när jag ser Domenico blir jag lycklig, och mycket rörd.

Out hittar du i välsorterade tidningsaffärer runt om i Skandinavien.

http://www.planetout.com

Källa: Out

Publicerad: 2000-10-11 14:52:00