GayRugby

När jag träffar Scrum i Fælledparken i Köpenhamn är de betydligt fler än senast. Den kommande Union Cup har lockat flera nya spelare till laget och de är nu fler än tjugo.
– Vi har varit ute på barerna och på internet och hittat en del nya. Union Cup har gjort det mycket lättare, säger Christian Dorow som jobbar med raggningen. Nu blir det en del jobb så att de nya kommer in i spelet.

Det märks tydligt att Scrum nu tagit det hela på allvar. De fasta situationerna, inkast och klunga, sitter bättre. Spelarna börjar kunna offsideregeln vid ruckar och maul. Och man har börjat att driva maulen, det vill säga man pressar de spelare som kämpar om bollen mot motståndarens mållinje för att vinna mark, en strategi som fungerar bra mot många lag. Vad som saknas i spelet är dock tacklingar och det kan bli farligt om man inte lyckas få stopp på motståndarna. En klar uppryckning har skett i laget, det är tydligt att man nu laddar inför Union Cup. Turneringen blir den första större man deltar i. Enskilda spelare har spelat i flera turneringar, men hela laget har tidigare endast mött Malmö Devilants och NOP Amsterdam. Nu är man verkligen på gång!

Men Scrum förbereder inte bara sitt eget spel. Som värd för cupen ansvarar man också för att hela turneringen och att festerna ska fungera. Union Cup kommer att bli ett av de största internationella rugbyarrangemangen i Danmark någonsin.
– Ekonomiskt ser det ut att gå runt, även om vi inte har någon sponsor för arrangemanget än, berättar Magnus Søby, huvudansvarig för turneringen. Matcherna kommer att spelas på Valby idrætspark. Domare är ordnade av rugbyförbundet och via deltagande lag. Invigningsfesten på torsdag blir på Boiz och huvudfetsen på lördag går av stapeln på Zum Biergarten vid Axeltorv. Den liksom övriga arrangemang är öppna för alla intresserade, förklarar Magnus.

Anmälningstiden har ännu inte gått ut, men gay rugbylag väntas från alla de stora europeiska rugbynationerna, England, Irland, Skottland, Wales och Frankrike, samt från Nederländerna och Sverige.

I Malmö på Limhamnsfältet laddar Malmö Devilants. Detta blir det andra Union Cup för laget och även här märks det att man har något att jobba för. I Devilants är alla mer fysiska i sitt spel. Laget har blivit bättre på tacklingar, men också på att spela bollen.
– Det mesta av träningen spelar vi, det ger den bästa förståelse för spelet, berättar Marcus Wisén som är tränare. Flera har spelat ett tag och vill nu visa vad de går för, men också Devilants har fått ett par nya spelare. Laget behöver dock ytterligare spelare så att man har avbytare. – Det är möjligt att vi kan låna spelare från Scrum, men vi behöver fler i laget, fortsätter han.

Rugby är en sport där alla kan vara med, både stora och små. Alla kan ta plats i laget.
– De andra stora fördelarna med rugby är att vi har bra fester och att vi är snygga. Det får du inte missa att skriva, avslutar Marcus.

Union Cup spelas 17-20 maj i Köpenhamn. Scrum och Devilants ställer båda upp med 7-mannalag.


Scrum har spelare så det nästan räcker till två 7-mannalag


Scrums internationella avdelning, Patrick från London, Joe från Seattle och Michael från New York


Devilants är laddade, men behöver fler spelare


Devilants nytillskott, Arild och Linus, ska spela i Union Cup

Mer Info:
Copenhagen Scrums hemsida
Malmö Devlants hemsida
Tema Regnbågssport på Qruiser

http://www.scrumrfc.dk/unioncup07/

Källa: Union Cup

Publicerad: 2007-04-02 13:09:25