Charlotte Rivero är festivalansvarig och berättar att Tango som väl av de flesta ses som väldigt hetero egentligen var mer queer från början.
– I början av 1900-talet fanns mycket prostitution i Buenos Aires, och många av kvinnorna som jobbade på bordellerna var lesbiska och dansade med varandra. Det var även ett stort överskott på män i Buenos Aires på den tiden eftersom man tog in mycket arbetskraft. Så på bordellerna så skapades nästan som en homo-subkultur kring tangon.
Charlotte berättar vidare att det här var något som oroade myndigheterna och man förbjöd därför samkönad pardans. När Argentina sedan insåg att tangon var en stor exportvara så valde man att framställa den som väldigt heterosexuell tror Charlotte.
– Skillnaden mellan queertango och vanlig tango är i princip att ingen har en bestämd roll utan man byter roller med varandra och det blir mer improvisation.
Såväl heteros som homos är välkomna till queertangofestivalen och hittills är ungefär lika många kvinnor som män anmälda.

Via Qruiser kan du komma i konakt med QueerTango-entusiaster i klubben QueerTango Tangoverkstaden

http://www.queertango.se

Källa: QueerTango

Publicerad: 2007-04-05 00:00:00