Nu är det bestämt att Tomboy kommer att finnas kvar. Föreningen är visserligen upplöst, men en arbetsgrupp fortsätter att driva Malmös ”schlagerfria gayzon” andra fredagen varje månad i The Watt/Bodoni på Bergsgatan. Musiken blir fortsatt blandad, pop, rock, punk, electronica med mera.

I fredags spelade Beatitude, ett rockpunkband från Köpenhamn. Bandet bildades för fyra år sen.
– Vi startade omvänt med att göra en platta, berättar sångaren Karin Jønch-Clausen. Först gick man in i studio och spelade in en demo, samt drog på turné till USA, men sen tog det vanliga livet med att repa och spela vid. Och något skivsläpp har det inte blivit trotts att man spelat in två skivor.
– Så vi är Danmarks ”oheldigaste” band, säger Jacob Olsen, gitarrist och sångare, och syftar på all otur man haft. Men nu verkar det ha vänt. Man håller nu på att spela in sin tredje skiva, denna gång på HepTown Records i Lund. Release för The Beatitude and the bag of Cacophony, som skivan ska heta, blir det till sommaren.
– Vi älskar att spela i Malmö, förklarar Karin och alla håller med. Detta är nämligen inte första spelningen i Malmö eller på Tomboy.

Beatitude bjuder sen på fullt ös. Bandet är förmodligen världens enda punkband med violinist. Lite galet, men det funkar bra och Tomboys publik gillar det. Efter spelningen fyller Dennis dansgolvet med blandad danspublik. Den gränsöverskridande flirtningen/raggningen tar vid och alla verkar trivas.

Nästa Tomboy är fredag 11 maj. På scen då blir det revoltrock med aktuella projektbandet The Culture In Memoriam. DJ under kvällen blir Cillija & Bruno.


Beatitude bjöd Tomboy på rockpunk


Beatitude, Jacob Olsen gitarr och sång, Karin Jønch-Clausen sång, Ursula Søndergaard violin, och stående, Lars Knutsen bas och Casper Schultz trummor, älskar att spela i Malmö


Jenny, Lotta och Indy, ett gäng glada prickar


Andrea satt med Sara, Anna och Malin som hade suttit hemma och spelat innan Tomboy-besöket


John Lindqwister, Tomboys nye bandbokare, med Mats Nilsson från bandet Bag-and-Bone


Linda var ute för att festa och träffa folk


Jonna från Café Vana var ute och hängde och blev påraggad av Andrea


Hanna med yvig svansföring tillsammans med den excentriska butiksinnehavaren Elin


Sebastian och Kristofer ville visa stan och ha kul med Magnus med brustet hjärta från Göteborg


Nina hade trevligt: – ”Detta är den bästa klubben som finns i Malmö”

http://www.tomboy.se/

Källa: Tomboys hemsida

Publicerad: 2007-04-19 11:21:25