TV

Under sommaren rullar TV4-succén ”Bonde söker fru” igång igen. Men trots att två kvinnliga bönder är med och söker fru, så söker dom ingen fru. Hur tänker TV4?
Vi ringde upp programmets projektledare ”Bonde söker fru”, Cathrine Wiernik:

Varför heter det ”Bonde söker fru” om två av bönderna som söker fru inte söker fruar utan en varsin man?
– Ja, det kanske blir lite tokigt, men namnet är ju ett så pass myntat begrepp att det hade varit konstigt att ändra. Alla vet ju vad ”Bonde söker fru” är idag. Dessutom hade det inte låtit lika roligt med ”Bonde söker partner”…

Men förstår du att homosexuella tittare kanske blir lite besvikna eftersom man gärna vill tro att även de kvinnliga bönderna söker fruar?
– Ja, det har jag full förståelse för, men det är ju så när man gör tv, det är alltid någon som blir besviken. Men jag vill verkligen poängtera att vi inte hade några som helst kriterier när det gäller sexuell läggning för de medverkande, och vi hade lika gärna kunnat ha med homosexuella bönder.

Så det skulle kunna dyka upp en gaybonde i nästa säsong?
– Ja, absolut! Men det kan bli dumt om man ska kvotera in personer, vi vill ju hitta dom perfekta deltagarna oavsett sexuell läggning. Det här är inte en dokusåpa där vi slänger in en mix av människor utan det är viktigt att dom som är med, oavsett läggning, har en genuin intention att hitta kärleken och att dom är redo för allt det innebär att följas av så många tittare. Men som sagt, det vore hur kul som helst om vi hittade en homosexuell bonde till programmet.

Ni har inte hittat nån när ni sökt folk till serien?
– Nej, inte vad jag vet, och jag är säker på att Meter Television, som producerar programmet, skulle ha berättat om dom hittat en gaybonde. I Norge hade dom faktiskt med en homosexuell bonde i senaste säsongen av deras variant på ”Bonde söker fru”. Och eftersom det var Norges tredje säsong så finns det ju hopp för att även vi ska kunna hitta en gaybonde längre fram. Men då gäller det att han eller hon är singel och tycker att det skulle vara roligt att vara med i tv. Jag skulle i alla fall tycka att det vore jätteroligt.

Så, om du är bonde, gay och singel, hör av er till Meter Film & Television inför nästa säsong. För visst är det dags för en gaybonde även i Sverige?

Publicerad: 2007-04-27 11:53:46