Dans

Cristina Caprioli och hennes danskompani ccap tar över Moderna Dansteatern på Skeppsholmen med festivalen ”Rörelsen är en kvinna”. En stor satsning på att belysa hur danskonsten påverkas av ett könsuppdelat samhälle.
Med hjälp av såväl diskussioner och debatter som dansföreställningar lyfter arrangörerna, förutom Cristina Caprioli även Art Node, Danshögskolan, Södra Teatern och Moderna Dansteatern , fram ett feministiskt perspektiv på dansen.
Och det är ett digert program som satts samman med stöd av Stockholms Kulturförvaltning, Kulturrådet och Framtidens Kultur.
Cristian Caprioli själv medverkar med utdrag ur ”artificial nose” ,”en man i stävlar av salt”, ”fredag” och ”2lips”. Dessutom medverkar hon i samtal under festivalen.
Sista dagen samtalar Donya Feuer med Mark Franko och Paul Sanasdardi och de två förstnämnda deltar i fler föredrag och diskussioner under veckan.
Universitetslektorn Lena Hammergren möter Kenneth Kvarnström och vi får se utdrag ur hans Splitvision följt av en diskussion mellan Alexander Bard och Tiina Rosenberg om Gender, konst och teknologi.
De flesta aktiviteterna sker antingen på Moderna Dansteatern eller på Art Node/TIME Institute. Enda undantagen är Jan Fabres solo ”Body, body on the wall” med Wim Vandekeybus som dansas på Södra Teatern. En an Strömma Kanals sightseeingbåtar åker ut på en resa under namnet ”Nattvakten” med Bogdan Szyber, Carina Reich och Peder Bjurman.
Hela programmet hittar du på Moderna Dansteaterns hemsida.

http://www.mdt.a.se

Källa: Moderna Dansteatern

Publicerad: 2000-10-13 01:00:00