Louise Frevert lämnar idag enligt uppgifter i dansk media Dansk Folkepartis folketingsgrupp. Detta efter att hon tröttnat på det hon kallar ”diktatur” inom partiet.
Avhoppet från Dansk Folkeparti kommer i samband med att hon i morgon släpper sin bok ”Grib Chancen” där hon bland annat tar upp stämningen i partiet och kallar partiledaren Pia Kjærsgaard en sann tyrann och häxa.
I boken berättar hon om hur partiledaren och även partiets frontfigur Søren Krarup ogillat henne för att hon är lesbisk. Hon berättar om hur hon av partiledningen grillats om sin sexuella läggning under det som inom partiet skall kallas för ”kamratliga samtal.”
Till EkstraBaldet säger Dansk Folkepartis gruppledare i Folketinget Kristian Thulesen Dahl att avhoppet handlar om att hon inte är nöjd med förslagen till hur hon skulle kunna ”vända tillbaks” i politiken efter en skandal hösten 2005.
Då avsattes hon från posten som ordförande i Folketingets utbildningsutskott. Efter att artiklar där bland annat muslimer liknades vid cancer publicerats på hennes egen hemsida ville DF tona ner hennes roll i partiet och hon tog en politisk time out. Frevert har varit i medialt fokus även för att hon varit magdansös och i sin ungdom medverkat i porrfilmer.
Hon lever med en kvinna i registrerat partnerskap och var under en period vice ordförande i danska homo/bi-rörelsen LBL (motsvarande RFSL).

Förutom sin plats i Folketinget blev hon i februari 2005 vald in i Köpenhamns kommunstyrelse med nära 8 000 personliga röster. Idag sitter hon i kommunledningen som Administrativ direktör. Hon kom in i Köpenhamns kommun redan 1994 som representant för Konservative Folkeparti.

Även liberala Radikale Venstre har råkat ut för ett internt politiskt uppror. I måndags lämnade Folketingsmedemmen Naser Khader det liberala partiet och bildade tillsammans med Radikale Venstres EU-parlamentariker Anders Samuelsen och Konservative Folkepartis Gitte Seeberg ett nytt, Ny Alliance.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=2194

Källa: Läs tidigare artikel om Frevert

Publicerad: 2007-05-09 14:56:29