Pride 2007 – Göteborg

QX träffar Hellen Smitterberg, en av de fem initiativtagarna till festivalen och konstnärlig ledare på Pustervik.
Hej Hellen! Vad skall man se på Pustervik?
– Idag söndag rekommenderar jag Ångrarna, en fantastisk pjäs som handlar om två personer som bytte kön och som sedan ångrade sig. De föddes som män och opererade om sig till kvinnor. Det bygger på en sann historia och idag kan man även samtala med Marcus Lindéen som är manusförfattare/regissör.

QX träffar också Catharina Jätmark som arbetar med marknadsföringen på Pustervik.
Hur har stämningen varit på Järntorget under festivalen?
Det har varit underbart! Alla har varit så himla glada! Kul var att alla partierna som var där: Socialdemokraterna, vänsterpartiet, moderaterna och miljöpartiet står och pratar under samma regnbågsflagga. Sen var det många andra som ställde ut, Bris, Rädda barnen, Gayhälsan, Rfsl, Ekho, Iranska flyktingrådet, Golden ladies, Björnarna, ja det var totalt 24 olika aktörer som stod och pratade med folk som passerade förbi och med varandra. Förhoppningsvis nätverkade de sinsemellan.

Vilka besökare kom?
– Många! Flera som strosade förbi på stan och kom förbi och pratade lite. Extra roligt var att en hel skolklass kom från Högsbo och besökte Rädda barnen som hade värderingsfrågor med klassen. Läraren tyckte detta var så viktigt!



RFSL Ungdom har det skönt i solen vid tältet.


Högsboskolan är på besök för att lära sig lite mer om HBT-frågorna.

http://www.hbt-gbg.se/

Publicerad: 2007-06-03 18:31:18