Ny gayklubb

– Gina var en stor framgång, men när jag fick möjligheten att starta Club Gaysha på Morfar Ginko kände jag att jag hellre ville satsa helhjärtat på det, säger arrangören Lucia Cornejo .
Berätta om Gaysha!
– Club Gaysha ska bli en självklar adress att gå till på onsdagar! Det känns oehört kul att kunna ha en klubb på ett så snyggt ställe som Morfar Ginko. Det känns lite som att vara utomlands. Vi kommer att varva lokala Dj:s med Dj:s från Europa, vi kommer också ha artistuppträdanden.
– Premiären blir på tisdag 5 juni eftersom det är röd dag på onsdag.
Finns det något du kan locka med redan nu?
– Just nu känns det väldigt roligt att ha ”housedrottningen” Therese på scen. Hon är en världsartist och ligger nu etta på Billboardlistan med Feelin Me som är en riktigt bra låt.
Vilka riktar sig klubben till?
– Klubben riktar sig till alla gayshor, vilket är ett begrepp man själv identifierar sig med. Joanna Ray även kallad Pappa Ray Ray och Morfar Ginko är lesbisk, som jag, och tanken är att skapa en klubb man själv vill hänga på med sina vänner. Det ska vara en skön blandning av gay, restaurangfolk och glada människor.
Nu finns det ju plötsligt lite tjejklubbar att välja på runt om i Stockholm, från att ha varit ganska dött. Behövs det mer konkurrens, och finns det verkligen underlag för ännu ett tjejställe?
– Det här är ju en helt annan form utav klubb och jag känner inte att vi kommer att konkurrera med någon utav tjejklubbarna. Lika lite som Torget eller Roxy konkurrerar med någon klubb. Man kan faktiskt se Gaysha som ett bra ställe att förfesta på, med god mat och goda viner, för att sedan gå vidare.


Premiär 5 juni på Morfar Ginko, Swedenborgsgatan 11, T-bana Mariatorget. Öppet från 20.

Publicerad: 2007-06-04 13:02:53