Kunglig förlovning

Haakon Magnus är en modern kronprins som ofta setts ute med sina gayvänner på gaybarer i Oslo. Hela Norge stod i lågor när det, för två år sedan bekräftades att hans flickvän var den ensamstående mamman Mette-Marit Tjessem Høiby, vars ex-pojkvän (och fader till barnet) suttit i fängelse för droginnehav….så förlovningen och framtiden för de unga tu är verkligen inte problemfri.
Mette Marit var också en flitigt sedd tjej på alla ravepartyn i Norge under tidigt -90 tal då hon var en riktig partydrottning.
Hakkon Magnus har tillbringat mycket tid med Mette Marits son. Men kan en kronprins adoptera ett barn? Kan en ensamstående mamma bli Drottning? Vilken roll skall Mette Marit nu få vid kungliga offentliga sammanhang?
Alla dessa turer om plastmammor, och plastpappor är vardagsmat för vanliga familjer, men det är första gången i ett Europiskt kungahus som det har aktualiserats. Mamma, den snobbiga Drottning Sonja var ju helt från början emot Haakon Magnus val av flickvän. Men då hon själv är en vanlig arbetarflicka, dotter till en sömmerska,har nog Haakon Magnus fått henne att blidka sig.

Kronprinsen har tidigare sagt att det varit problematiskt för kungahuset att acceptera att han och Mette Marit varit sambos, med hennes barn. Paret skall nu in flytta tillsammans i en 266 kvm stor etagevåning på Ullevålsveien 67 i Oslo.
Undrens tid är icke förbi!!

Publicerad: 2000-10-16 14:25:36