När regnbågsflaggan idag hissades vid Schönebergs stadshus blev det en numera traditionsenlig start på en dryg veckas Pride-firande i den tyska huvudstaden.
Helgens Lesbisch Schwules (lesbisk/bög) Stadtfest som arrangeras av Regenbogensfond i gayområdet kring Nollendorfplatz samlar över 400 000 som besöker infotält, dansar, minglar runt eller ser på Gerhard Hoffmans talkshow Das Wilde Sofa.
Till sommarens festival är Oslos öppet homosexuelle borgmästaren Erling Lae (Høyre) inbjuden att medverka. Tanken var att även svenska Mona Sahlin skulle vara med i ett skandinaviskt block. Efter att Sahlin blivit socialdemokraternas partiordförande har hon dock tvingats boka av.
Erling Lae blir grundligt hyllad och tilldelas festivalens ”Rainbow Award”. Andra politiker som deltar är socialdemokraternas Mechthild Rawert och Hubertus Hei och kristdemokraternas Peter Kurth liksom de grönas Sibyll Klotz.

Politikerna i all ära men hela gayområdet i Schöneberg är under festivalen först och främst en stor festplats och alla barerna är öppna till tidig morgon. Första helgen i det som är stadens Pride-festival innebär även att gaylivet i hela Berlin går på högvarv.
Via gratistidningen Siegessäules hemsida kan man hitta listning av allt som är på gång.

I veckan som kommer hålls Gay Night at the Zoo – en klassisk konsert i Berlin Zoo. Gay Pride firas på vår Midsommardag med flera hundra tusen paraddeltagare.

Qruiser.com, som sedan nyligen även finns i tyskspråkig version, är med på Stadtfest med eget tält och surfstationer. Är du i Berlin så kom förbi. Vi står vid Fuggerstrasse framför Scandhotel Castor.

http://www.regenbogenfonds.de/index_sw.php

Källa: Mer om Stadtfest

Publicerad: 2007-06-14 20:17:28