Vi kom i tisdags och det har varit jättebra fram till i morse då det var riktigt kallt. Vi har hunnit sätta upp vårt tält och dela ut massor av kondomer. Efter som vi har samma t-shirts som förra året så känner folk igen oss och de springer efter och ber om kondomer när de ser oss på området. Det är jättekul.
Kristoffer tycker att det verkar vara en hel del bögar, flator och bin som har hittat till festivalen i år. Men han raggar inte på arbetstid.
– Men det är ett väldigt socialt häng. Vi gör ju pins och pärlplattor och sånt i vårt tält så det är många som kommer och umgås. I bland ser man att någon står och pejlar från långt håll först. Och efter arbetstid så går det ju att ragga, berättar Kristoffer och småskrattar.
Kristoffer tycker att det är jätteroligt att arbeta. Men en del band ska han hinna se också. Han beskriver sin musiksamk som ”mest svensk pop”.
– Pet Shop Boys ska jag absolut se. The Ark ser jag fram emot. Tidigare idag såg jag Flogging Molly och det var jättebra. Säkert!, Sahara Hotnights, Anna Ternheim, Salem al Fakir och så vidare. ‘


Jag lämnar Kristoffer vid RFSL:s camping och möter upp med några vänner. Vi styr mot Hawaii-scenen där Velvet Revolver precis kommer in och kallar publiken för ”motherfuckers”. Inte så originellt kanske. Dessutom har de inte låtarna att backa upp det med. Roligast blir det när de kör en cover av Guns’n’Roses ”It’s So Easy”. Vi drar oss mot baren där vi meddelas att Lemonheads är på ingång. Jänkarna ersätter svenkbrittiska Razolight med de har placerats i schemat där The Views konsert skulle ha legat. Detta gör att konserten är sorgligt förbisedd. Lemonheads, som för 10-15 å sedan kunde fått marken att gunga framör Pampas med hits som ”Mrs Robinson”, ”Big Gay Heart” och ”In To Your Arms”, spelar denna afton för ett halvtomt Atlantis. Det är synd för Evan Dando och grabbarna kan fortfarande spisa upp en rejäl hitkavalkad. En än gång drar vi oss mot baren och vi dividerar huruvida vi ska trotsa skoskav och trötthet och vänta in Hatebreed. Vi bestämmer oss för att vi är för gamla och att schemat ser mer spännande ut i morgon. Och efter ett par öl på verandan i huste vi hyr somnar vi ovaggade.

Publicerad: 2007-06-16 13:10:20