Pride 2007

Fram till och med nästa söndag firas Skeive Dager i Oslo. Festivalen är Norges största och till nästkommande lördags parad förväntas men samla tiotusentals deltagare.
Skeive dager innebär också att en av Nordens främsta filmfestivaler arrangeras, Skeive Filmer.
Fram till på onsdag visas på denna den 17:e festivalen filmer som ”A Year without love! och ”Itty Bitty Titty Committee”. Se hela filmfestivalens program härs
Skeive Dager har på ferdagskvällen officiell öppning på Latter vid Aker Brygge. En lokal där det hela veckan kommer att hållas konserter med ett brett musikutbud och rad fester. På lördag kväll blir det bland annat Mr Gay Norway som väljs.
Queerfest med inriktning på Skeiv Kamp hålls fredag kväll på Blitz. Festen är ett samarbete mellan organisationen Skeiv Solidaritet och Queer Oslo.
QX.se kommer löpande tipsa om och rapportera från Oslo och Qruiser finns som vanligt på plats i Pride Park som öppnar på onsdag.
I Pride Park, nedanför Rådhuset, är det gratis att vara, men vill man besöka konsertområdet måste man ha festivalpass. Bland de artister som uppträder i Pride Park märks Måns Zelmerlöw, Wenche Myhre, Katrina Leskanich, Mihai och Hanne Krogh. Dessutom kommer årets Melodifestivalvinnare Marija Serfovic.

http://www.skeivedager.no

Källa: Läs allt om Skeive Dager

Publicerad: 2007-06-22 17:36:12