TopOfEurope

SLM Århus är den klubb som jobbar mest med att förnya sin klubb för attrahera yngre killar. Först gjordes hemsidan om, sen var det barens tur och nu står mörkrummen på tur. Den gamla Tom of Finland-stilen har övergetts mot en mer modern och storstadsmässig stil. Samtidigt har klubbens MC-grupp växt och man hoppas nu få arrangera ECMCs Bikerun.

SLM Malmö förnyar sig inte lika drastiskt. Det största nyheten i år är dans- och musikklubb med DJ under namnet S.U.B. med sin början i höst. Förutom de större festerna är det underwear och naked som är de populäraste kvällarna. I sommar är det Summer Camp 07 som är det största arrangemanget.

SLM Köpenhamn har redan kommit i gång med sin dansklubb Underground som blivit populär. Annars arbetar man mest med att den förestående flytten. Nu är det bara en namnteckning som fattas innan allt är klart för flytt. Går allt enligt planerna kan man flytta in i de 470 m2 centralt i stan och öppna i november i år.

SLM Oslo ger fritt medlemskap till DJ:s för att alltid kunna ha bra musik. Klubben gjordes om inför förra årets jubileum och ECMC-träff. I övrigt håller man läderbar varannan lördag, men också fler temafester.

SLM Göteborg håller sina träffar på Haket, men letar efter en egen lokal. Under sommaren gör man uppehåll i kalendern, men startat igen i augusti med kräftskiva och West Coast in Leather.

LMC Estonia står och stampar. Förra året ordnade man endast en fest, men klubben är inte död. Nästa år lovar man att arrangera en större fest i samband med Top of Europes möte i Tallinn.

MSC Finland har inte heller någon egen lokal, utan har sina arrangemang i samarbete med Helsingfors bögbarer, nu varannan vecka på DTM. Klubben lever stolt vidare med sitt Tom of Finland-arv. I slutet av juli håller man traditionsenligt Finlandization.

SLM Stockholm som sedan länge har DJ och dans laddar nu inför att arrangera den stora ECMC-träffen i september samtidigt med det egna Baltic Battle. Då ska ombyggnaden av lokalen vara klar och man tar emot alla Europas läderbögar under fem dagar.

MSC Island, slutligen, med egen lokal i Reykjavik håller öppet varje lördag. Den stora utmaningen nu är att bygga upp ett årligt återkommande läderarrangemang i december då stan är mörk, men då priserna är låga. Klubben har för övrigt besök av många turister.

Top of Europe-träffen i Reykjavik hade en god blandning av islänningar och killar av andra nationaliteter. Klubblokalen är relativt liten, men man kan utnyttja hela bakgården för sina arrangemang. Det blev bra fester, utan vare sig dans eller DJ, i en stad där man vet hur man ska festa.

Kommande större arrangemang i Top of Europe-klubbarna är:
30 juni: Ragnarök i Århus
11-15 juli: Summer Camp 07 utanför Malmö
27-29 juli: Finlandization i Helsingfors
9-12 augusti: Leather Pride at Gay Pride i Reykjavik
17-18 augusti: West Coast in Leather i Göteborg
26-30 september: ECMC AGM & Baltic Battle i Stockholm


Stämningen var god, liksom ölen, när nordens fetischbögar samlades i Reykjavik


SLM Malmös delegation klädde sig mer formellt till lördagens galamiddag som förgick fetischnatten i klubblokalen, här med Palli från Reykjavik

Publicerad: 2007-06-24 15:00:00