Varje år väljs Mr Baltic Battle vid SLM Stockholms europeiska evenemang med samma namn. Vanligtvis arrangeras Baltic Battle i pingsthelgen men i år har det blivit omstuvat.
I höst håller den europeiska läderorganisationen ECMC sitt årsmöte i Stockholm med tillhörande Mr Leather Europe-tävling. Baltic Battle-festandet har därmed flyttats till hösten.
För få fram en stockholmskandidat hölls en Mr Baltic Battle-tävling i juni en vanlig lördag på klubben.
Fyra killar ställde upp och de närvarande klubbesökarna fick rösta. Vinnare blev Martin Cedergren, 24 år från Björnlunda utanför Stockholm. När han valdes hade han varit medlem bara en vecka och han beskriver sig som en kille ”med fötterna på båda sidorna” i den stockholmska gayvärlden.
Grattis Martin, hur känns det?
– Tackar, jo det känns bra även om det är väldigt nytt för mig.
-Berätta om dig själv!
– Jag är målare och jobbar tillsammans med mina bröder på samma firma.
– Vad är det bästa med att arbeta som målare?
– Att jobba med mina bröder och att vi ofta får specialjobb och inte bara målar väggar. På somrar kan det bli takmålning och vi målade Naturhistoriska muséets utställning om istiden. Det var riktigt kul! Vad man får göra beror ju såklart på vad man själv vill.
– Är du stockholmare?
– Nej, jag är uppvuxen i Björnlunda vid Gnesta tillsammans med mina två äldre bröder och två äldre systrar. Jag bor där fortfarande i egen lägenhet, men tror inte jag kommer stanna hela livet. Jag är en riktig stadsråtta! Samtidigt är det bra, jag bor nära mina föräldrar och skall jag in till stan sover jag bara över hos polare.
– Hur har dina föräldrar tagit att du är gay?
– Det har inte varit några problem. Pappa fick ta det i sin egen takt, men efter det är det OK och de har träffat mina pojkvänner. Mamma och pappa tycker det är kul att jag varit med i den här tävlingen och jag hoppas de kan komma till paraden i år.
– Vad tycker du om den stockholmska gayscenen?
– När jag går ut, som inte är så ofta, så har jag nog samma inställning som de flesta, att det inte händer så mycket. Trist att alla ställen måste ha schlager och att alla ställen egentligen ser likadana ut. Det är därför jag gillar att gå till SLM där det är annorlunda och annat sorts folk.
– Vad tycker du om läderscenen och SLM?
– Jag gillar att man inte försöker vara så jäkla pryd som på andra ställen. Att man kan vara öppen, bland annat med vilka fetischer man gillar. Jag hoppas att många fler vågar gå dit och kolla och vara lite nyfikna.
– Jag hoppas framförallt att fler yngre skall komma till SLM. Man måste inte vara på ett speciellt sätt eller lädersnubbe. Jag fick själv väldigt bra kontakt med folk som är där. Och det är kul att ingen verkar tycka det är konstigt att jag har vunnit. Tror att de gillar att det är en nyfiken kille som vunnit och inte bara röstade för att jag är söt och trevlig, säger Martin med ett skratt.
– Vad skall du göra nu som Mr Baltic Battle 2007?
– Jag skall visa mig så mycket som möjligt och jag får försöka utnyttja det så mycket som möjligt. Det är lite bökigt när man inte bor i stan, men tror inte det kommer vara problem att synas!

http://www.slm.a.se

Källa: Läs mer om SLM

Publicerad: 2007-07-03 12:06:08