KÖPENHAMN
Den köpenhamnska gayscenen går igenom stora förändringar detta år. Pan Club blev straight, BOIZ är på väg att byta ägare och inriktning (dock som vanligt denna helg), Tease byter arrangörer och namn till Moonlight, SLM är på gång att byta lokal – planerade öppningen av C.O.D.E. har fått skjutas upp.
Men det betyder inte att gaylivet stannat upp!
Oscar har nya ägare, men kör på som vanligt precis som barerna CanCan, Never Mind, Centralhjørnet, Masken, Cosy, bögbaren Mens Bar liksom flatbaren Chaca och lite utanför smeten barer som Vela, Intime och Amigo.
Missa för all del inte Dunkel Bar på Vester Voldgade 10 som är ett alternativ till Cosys morgontimmar.
På lördag kväll öppnar alltså Moonlight klubb med Dj Helle Zebitz – tidigare DJ på PAN. Klubben håller till i samma lokaler som Tease och kommer ha öppet alla lördagar från midnatt till 06 på morgonen.
En annan av PANs gamla trotjänare Johnnie Iversen driver sedan en tid månadsklubben Rocco på fantastiska Zum Biergarten på andra sidan Rådhuspladsen från Studiestræde. Lördag kväll är det Dj John Eltong som sköter dansmusiken och liveframträdande bjuds av The Sample Boy. Rocco öppnar 23.00 och svenskar får 50% i rabatt på entrén.
Nästa vecka är det extra festligt i Köpenhamn då Atlantis Travels båt lägger ut från kaj – den båt som sedan slutar sin baltiska kryssning i Stockholm. Dessutom pågår en Queerfestival i stan nionde till femtonde juli.

STOCKHOLM
Klubb Intern på Hornsgatan har kalas varje fredag. Ikväll spelar Felicia. Håller regnet sig bort så är utegården öppen till tio.
Lördagsklubben Lino har Eggers på klubbgolvet, Edward i schlagern och på utegården Femme Fatale.
På Connection spelar fredag kväll Warren Jon och Emil Hellman styr lördagsdansen.
Läderklubben SLM har bar ikväll och i morgon spelar Jörgen Andreasson.
På klubben Before som har öppet lördagskvällar på Mälarpaviljongen spelar Dj Christian. Dessutom utlovar klubbfixaren Navid en överraskning vid niosnåret.

MALMÖ
Första lördagen i månaden betyder att Indigo har tjejfest. Räkna med mycket folk som vanligt.
Killarna dansar på Wonk där Marcus Ullmarker är DJ denna kväll. På 70-90-golvet spelar Maggie och Francesca sköter karaoken.
SLM har tema Total Darkness på lördag kväll. Läderkillar famlar i mörkret och spänningen stiger!
Fredag kväll innebär Electroclash. DJs är The Cube Guys från Italien. Platsen är Buddah på Djäknegatan.

LANDET RUNT
Pridedag i Umeå med en mängd aktiviteter slutar på kvällen på Scharinska Villan med fest. RFSL i Södertälje har kalas på lördagskvällen på Spinnrocken. I Borås är det lördagsdisco på Magasinet, där även torsdagarna är öppna för Sommardisco.
Göteborg laddar upp inför nästa helgs WestCoast-fest och har öppet som vanligt på Gretas, Castro och gaysnälla Gossip. Kristianstad har pub i RFSL-lokalen på lördag mellan 22-01.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2007-07-06 17:31:07