Pride 2007

Även i år blir det ett område i Pride Park vikt till barnen. I år satsas det extra med Rica Hotel som sponsor och området döps till Lilla Pride.
En av aktiviteterna blir att sy världens största trasdocka. Rekordet hittills är en trasdocka på 4,62 meter. Lilla Pride- dockan planeras att bli över 5,5 meter!
När dockan är klar kommer den auktioneras ut till förmån för BRIS, Barnens hjälptelefon. Hela summan som dockan säljs för går oavkortat till Bris verksamhet.
– När vi skissade på Lilla Pride kom diskussionen upp om att skapa ett projekt som kunde få ett längre liv än festivalen. Trasdockan är för många en symbol för vänskap, tröst och stöd och BRIS kändes som den naturliga förmånstagaren, säger Jörgen Andersson, Rica Hotels, initiativtagare till och projektledare för rekordförsöket.

Ful Design, som kommer att finnas i Pride Park med eget försäljningsstånd och vars varor delvis också hittas i QX Shop har fåttr uppdraget att ta hand om trasdockemakandet.
– Det här är ett jätteroligt projekt! Som en del av hbt-världen tycker vi att det känns självklart att lyfta upp gruppen hbt-barn och -ungdomar. Vi har alla varit små och vi vet att man behöver en bra kompis de stunder när livet suger. Vi hoppas att dockan ska komma att symbolisera en sån kompis, även om en docka aldrig kan mäta sig med en riktig vän, säger Roland Larsson som ansvarar för att designa och tillverka dockan.

Lilla Pride är tänkt tat bli en lugn plats för regnbågsbarn och deras föräldrar. I området kommer det erbjudas sagoläsning, barnteater, lek och vila. Och trasdockepyssel.

http://www.fuldesign.se/nyheter/index.php

Källa: Läs mer om trasdockan

Publicerad: 2007-07-18 15:25:11