Toppjobb

Helena Westin, 39, var kvinnlig ordförande för Stockholm EuroPride ’98, det evenemang som fått rejäl fart på det stockholmska gaylivet och som idag följs upp av succéerna Stockholm Pride.
I dagarna tog hon ett rejält kliv inom yrkeslivet och blev verkställande direktör för reklambyrån Paradiset DDB.




Hon tar över efter Stefan Öström som tar plats som koncernchef inom DDB. Nyligen lämnade Paradisets grundare Joakim Jonason byrån och gav sig av till London för att startade upp en ny reklambyrå.
Paradiset slog igenom publikt i samband med jeansmärket Diesels fräcka reklam, där bland annat ett tydlig gaytema funnits med.
Helena har varit inblandad i exempelvis lanseringen av Arlas filmjölken ”Leif och Lena”. Kul reklam men konsumenterna köpte inte idén. Hon har också vrit inblandad i marknadsföringen för resebyrån Thomson, Björn Borg och lastminute.com.

I fyra år har Helena Westin arbetat på Paradiset dit hon kom från Svenska Spel. Bakom sig har hon en utbildning på reklamskolan IHR.
Till tidningen Vision säger hon att hon kommer fortsätta arbeta som projektledare och att hennes roll som VD handlar om att få medarbetarna att trivas på jobbet.
Paradisets anställda äger 49% av Paradiset DDB, medan DDB äger 51%.

http://www.vision-media.se

Källa: Vision

Publicerad: 2000-10-17 20:00:00