Pride House 2007

Pride House är inte bara seminarier och politik. Pride House har blivit mycket mer än så; att hänga på House är att mingla, njuta av en kanelbulle i solen, titta på utsikten, fynda i Hallongrottans queera shop, äta god mat, gå på konsert och slinka in på teatern för att besöka de programpunkter man tycker är intressanta. Flytten till ”Södran” på Mosebacke torg var ett riktigt genidrag och i det breda programutbudet hittar nog även den mest kräsne punkter som lockar.

På invigningsdagen har det varit fullt hus på House. Pridebesökarna har hämtat ut sina dogtags, lyssnat på Petra Östergren som pratat om sin bok ”Porr, horor och feminister”, klämt på penisproteser, varit på information om bdsm, övat på kommunikation för att få sex som man vill ha det, träffat de arga Bögjävlarna och mycket mera…


Många kom till Pride House och hämtade ut sin dogtag. (Foto: Ola Hassbring)


På Mosebacke kan man njuta av en kall öl, god mat, trevligt sällskap eller bara av utsikten uppe på terrassen.


Lokalerna på Södra teatern är en fröjd. Här föreläser Petra Östergren om sin bok ”Porr, horor och feminister” (Foto: Ola Hassbring)


Helene Delilah och Malinda Flodman släppte idag sin bok ”Stora sexboken – för tjejer som har sex med tjejer”. Här håller de ett seminarium om hur man får sex som man vill ha det. Deltagarna fick bland annat öva kommunikation på varandra. Vad står på din ”ja”, ”nej” och ”kanske”- lista över vad du kan tänka dig att hitta på mellan lakanen?


RFSU Stockholms bdsm-grupp samtalade. En intressant diskussion bland annat om diskriminering av bdsm-utövare och hur man kan arbeta för att motverka det. Idag är det ok att vara avvikare så länge man följer normen – en kortklippt bög i jeans och t-shirt har blivit en del av folkhemmet – medan transpersoner, bdsm-utövare mfl som avviker på ”fel” sätt från heteronormen har mycket svårare att accepteras och få samma rättigheter som majoriteten…


De arga bögarna som skrivit debattboken ”Bögjävlar” pratade bland annat om hur trötta de är på den svenska bögkulturen. De drog så mycket folk att salen blev full till sista ståplats. Imorgon anordnar Bögjävlarna en Voguebal som vi är väldigt nyfikna på!


Mellan seminarierna kan man hänga på en solig terrass och njuta av utsikten. Här tar pridebesökarna Anna och Tina en paus efter Bögjävlarnas debatt.


Countrybandet Cookies n´Beans med Frida Örhn från Oh Lara (till vänster) uppträde på Kägelbanan.

Publicerad: 2007-07-30 22:03:44