Pride 2007

På tisdagen öppnade Pride Ung som är ett samarbete mellan RFSL Stockholm, Lava och Pride på stan och är främst tänkt som ett alternativ till unga mellan 15 och 25 som vill ha kul under Pride men kanske inte har råd att betala inträde till Prideparken. Jämställdhetsministern Nyamko Sabuni skulle invigningstalat, men var tvungen att ställa in. Stämningen var ända på topp och besökarna bjöds på tal och spelning av bla Cissi Ramsby.

-”Det finns många unga som vill göra grejer under Pride men kanske tycker att det kostar för mycket eller helt enkelt vill göra andra grejer än det som går att göra i parken”, berättar Katarina Stenkvist som är en av dom aktiva fixarna på årets upplaga av Pride Ung. Mellan tisdag och fredag under veckan är det tänkt att stället ska fungera som en slags central för unga pridefirare där man kan möta upp med kompisar (eller kanske träffa nya), kolla in band som spelar, ta en fika eller ta del av det sköna programmet som Pride Ung laddat upp med.

Katarina, som jobbar på RFSL Stockholms ungdomsgrupp Egalia, pushar speciellt för några av dom grejer som står på schemat. På onsdag har man flirtskola, och efter det Fråga Pelle där man kan lämna anonyma frågor om sex i en låda och få dom besvarade live från scenen. På torsdag har Robert Fux dragworkshop och Kristian Kabelacs berättar varför han blev Årets Hjälte på QX-galan och på fredag kan man sitta i juryn till ungdomspriset i årets upplaga av prides kortfilmstävling.

Den kreativa har också en skön möjlighet att fixa den snyggaste t-tröjan till paraden. För bara 40 kronor får man tryck, t-shirt och hjälp av stilige designern Martin Bergström och hans kompis Madde Nordling att fixa till den. Eller så får du rota i galagarderoben som Myrona skänkt till ändamålet.


Katarina Stenkvist och Anna Holm är två av fixarna bakom årets Pride Ung.


Madde Nordling och Martin Bergström fixar galastassen till paraden.


Från Olle Ekstöms utställning som finns att beskåda under hela prideveckan.

Publicerad: 2007-07-31 21:59:06