Pride 2007

Idag säger BRIS ordförande Ingela Thalén att barnrättsorganisationen BRIS ger sitt stöd till den svenska lagstiftningen kring adoption och insemination. En lag som nu inkluderar homosexuella.
Så var inte fallet när frågan gick ut på remiss, då man var negativt inställda till at samkönade par skulle kunna prövas för adoption.
När Lilla Pride-området i Pride Park valde att sy en trasdocka till stöd för BRIS reagerade RFSL negativt. En period såg det ut som att en protestaktion skulle genomföras mot att sponsoren Rica Hotells Lilla Pride-område ville ge stöd till BRIS.
Genom att Ingela Thalén idag valde att via RFSLs webb-tidning K-Online markera att man nu är positivt inställda till såväl adoption som insemination avvärjdes dock protest-hotet.
– BRIS är en viktig organisation i samhället när det gäller att se till barnens bästa, säger Sören Juvas, förbundsordförande i RFSL. Den tydliga deklaration som BRIS har gjort idag visar att de respekterar regnbågsbarnens familjer fullt ut.
– Nu kan vi gemensamt arbeta framåt för att förbättra situationen för landets alla barn och ungdomar och ge dem en trygg grund att stå på, avslutar Sören Juvas.

Publicerad: 2007-08-01 20:30:39