Pride 2007

Det blev världsrekord i trasdockesyende under Stockholm Pride. I barnens eget område Lilla Pride har under veckan Ful Design sytt för glatta livet för att slå det tidigare rekordet på 4,62 meter.
Det slog med råge – 6,4 meter lång blev dockan. Rekordet rapporteras nu in till Guinness med Homo Hans Ytterberg och Karin Pilsäter (fp) som vittnen.
BRIS styrelseordförande Ingela Thalén tackade å alla BRIS-engagerade för stödet och markerade därmed att BRIS står fast vid uttalandet om att man numera accepterar den svenska lagstiftningen kring samkönade pars möjlighet att prövas för adoption och lesbiska kvinnors möjlighet att få assisterad befruktning vid sjukhus.
Undre veckan har frågan om BRIS motstånd mot de reformerna skapat turbulens mellan RFSL och BRIS.
RFSL hotade med en aktion mot trasdocke-projektet om BRIS stod fast vid sitt motstånd.
Efter att Ingela Thalén i samtal med RFSLs nättidning K-Online meddelat dagens ståndpunkt citerades BRIS generalsekreterare Göran Harnesk av den kristna dagstidningen Dagen och sa att organisationen står fast vid sitt motstånd mot samkönade pars adoptions- och inseminationsmöjlighet.
Thaléns närvaro vid Pridefestivalen anses markera att hennes uttalanden till K-Online står fast.

När nu dockan är klar läggs den ut på E-Bay auktioner. Fram till den 17 augusti pågår auktionen och vid Stockholms Kulturfestival kommer den summa den sålts för överlämnas till BRIS.


Sofia Sjöö pratar med Ingela Thalén

http://www.tradera.com/

Publicerad: 2007-08-05 18:10:12