Foto

Vi en releasefest igår onsdag minglade Kungliga Operans dansare med mediafolk och delar av stans homohov.
Stolt kunde John Andresen och Stian Armstad presentera 2001 års väggalmanacka med bilder av manliga dansare från Stockholmsoperan. Och stolt kunde de konstatera att Aftonbladet uppmärksammat kalendern på gårdagens omslag.




Aftonbladet utsåg den till en kalender för damer 40+. Då tar väl vi på QX.se och utser den till en väggkalender för gaykillar i alla ålderskategorier.
För visst är såväl dans som manliga dansare något som lockar en stor del av gaykillarna.
John Andresen har som förra året plåtat dansarna flygande i luften. I årets kalender känns det att John, som förutom fotograferande även dansar vid Norske Nasjonalballetten, lyckats bättre med de komplicerade bilderna. Svårt för dansarna som jag antar hoppat livet av sig innan John blivit riktigt nöjd! Och svårt för John att få till så de blir intressanta månad efter månad.




Igår släppte John Andresen även sin fotobok ”Moments” med mer intima bilder av dansarna. Och här strålar John som fotograf – det riktigt osar om bilderna. Värme, glädje och erotik i en häftig blandning – bästa julklappen för din 40+ mamma eller bästa bögpolaren!
Författaren Håkan Lindquist har skrivit förordet och Stian Armstad står för produktionen. Vid releasefesten igår var det Gry Forsell som höll inledningsanförandet, så det kanske blir en och annan 40- kvinna som intresserar sig för kalendern och boken.

http://www.royalswedishballet.com

Publicerad: 2000-10-19 16:35:52