Idaho-senatorn Larry Craig arresterades för att ha ägnat sig åt ”liderligt beteende” i juni på Minnesotas flygplats herrtoalett för att ha gjort närmanden mot det som visade sig vara en civilpolis.
I torsdags släpptes det förhör som följde efter att han arresterats av polisen och anklagats för ”olämpligt beteende”
I förhöret menar polismannen att Craig efter att ha gått in i ett toalettbås vars väggar inte går ner hela vägen till golvet, låtit sin fot och senare sin hand glida in i den bås där civilpolisen satt.
Craig anklagar polismannen för brottsprovokation och nekar till att ha ett sexuellt syfte.
– Jag är inte gay, sa han i polisförhöret och i tisdags, efter att affären nått media, i ett uttalande på sin egen hemsida liksom feter att förhöret släppts till media.
Craig är en republikansk senator som aktivt verkat för att införa förbud mot samkönade äktenskap, motsätter sig antidiskrimineringslagar och hatbrottslagar omfattande sexuell orientering och vägrat skriva under på att inte diskriminera hbt-personer på hans politiska senatskontor.
– Vad är det för problem med senatorer som Craig? De kämpar för så kallade ”familjevärderingar” och mot grundläggande skydd för hbt-personer medan de i smyg söker sex med andra män, frågar sig den amerikanska hbt-organisationen NGLTFs chef Matt Foreman. Upprörande patetiska hycklare. Vad mer kan man säga?

Craig valde att den 8 augusti erkänna sig skyldig till att ha gjort sexuella närmanden på herrtoaletten och fick ett bötesstraff på 500 dollar. Därmed, säger han själv, hoppades han att det hela skulle ”försvinna”. Att ställas inför rätta och möte civilpolisens anklagelser, var inget han såg som ett alternativ.
Craig är gift och har tre barn och nio barnbarn och ber sin familj och medarbetare liksom hela Idaho om ursäkt för att han erkänt sig skyldig.
Medan hans eget parti vänder honom ryggen får han officiellt stöd av den öppet homosexuelle kongressledamoten Barney Frank (Demokraterna) som menar att han inte bör lämna sin post på grund av detta, trots påtryckningar.
Washington Post-bloggaren Mary Ann Akers skrev i onsdags att rykten och ”anklagelser” om att Craig är gay började redan 1982. Förra året sa gayrättsaktivisten Mike Rogers att Craig är gay vilket senatorn avfärdade som ”löjligt”. Aker nämner även att han en gång kallat President Clinton för en ”naughty boy” och velat ge honom smisk på bara stjärten för händelserna i Oval Room. Ett uttalande som spreds i nyhetsmedierna.

http://craig.senate.gov/

Publicerad: 2007-08-31 19:24:38