Hej Roger! Nu pryder du alla Sveriges reklampelare igen, hur känns det?
– Ja vad ska jag säga, är man RIX-homo så är man (skrattar).
Förra gången Rix FM hade en reklamkampanj gestaltade du och Titti ett heteropar med Gert Fylking som bäbis i famnen, den här gången är du sjöman med gayflagga…
– Ja, det vilade någonting läskigt över det där fotot på ”kärnfamiljen.” Nu blev det liksom lite mer harmonisk regnbågsfamilj över vår lilla grupp.
Hur kom du på idén att vara gaysjöman?
– Det var marknadsavdelningens påhitt. Dom ville från början att jag skulle ha en tight disco-top på mig…men då sade jag nej. Jag har ju passerat 30 och föredrar lite mer luftiga kläder.
Har du fått några reaktioner än?
– Ja det kommer lite trevliga mail från homosar ute i landet. Sånt är alltid trevligt.
Har MorgonZoo blivit mer homo sedan du kom ut?
– Jag skulle nog vilja säga att hela stationen blivit lite mer gay. Vi har så härligt frigjorda firmafester numera. Och en regnbågsflagflagga på Gerts skrivbord. Jag är så stolt över min arbetsplats och hoppas verkligen att vi kommer att vara med på PRIDE nästa år i någon form.
Har ni några spännande gäster inplanerade framöver?
– Vi försöker just nu få hit Kenny Bräck, det vore fräckt. Dessutom har min husgud Peter Le Marc nyss tackat ja till att komma på besök. Jag blir nervös bara genom att tänka på det.
Har du en drömgäst?
– Det var svårt. Men om vår ägare Christina Stenbeck vill, så är hon alltid välkommen…
Vilken låt av de som Rix spelar är bäst just nu?
– Danny och Therese Granqvist ”If only u”.
Och som Rix inte spelar…?
– Le Marcs nya singel ”Så gott att må gott igen”. Och att vi inte spelar Jöbacks nya singel förstår jag inte. Men det är musikchefen som bestämmer.

Publicerad: 2007-09-11 12:16:11