Den katolskt födda Madonna har anslutit sig till Kabbalah, en av judisk mystik inspirerad religiös rörelse.
I torsdags, i samband med firandet av det judiska nyåret, deltog hon på en Kabbalah konferens i Tel Aviv. Rörelsen bemöts med skeptisim av judiska församlingar, rapporterar 365gay.com. Men efter att Kabbalah-ledare anslutit sig till protesterna mot att WorldPride firades i Jerusalem, har ortodoxa rabbiner uttalat sin tacksamhet mot rörelsen.
Kabbalah-rabbinen David Basri i Jerusalem sa inför WorldPride-firandet att homosexualitet ”varken är en sjukdom eller avvikelse, utan en ren vederstyggelse” och att ”det finns ingen plats för sådana fenomen i vår heliga stad.”
Madonnas medverkan vid Kabbalah-konferens har enligt 365gay.com fått den israeliska hbt-rörelsen att protestera.
Även Boy George har tidigare kritiserat hennes engagemang i Kabbalah med hänvisning till rörelsens negativa syn på homosexualitet.
I samband med Boy George uttalande svarade Madonnas pressekreterare Liz Rosenberg att Kabbalah ”inte diskriminerar homosexuella och inte heller arbetar de med att förändra någons sexuella preferenser…”
På hemsidan Kabbalah Made Easy ges i en fråga/svar-låda förklaringen att speciellt manlig homosexualitet är en överträdelse enligt Bibeln men att gud älskar även de homosexuella som inte kan upphöra med att begå homosexuella akter ”trots att de begår misstag”.

Publicerad: 2007-09-16 13:43:36