Baltic Battle 12007

På onsdag brakar Läderfesten igång på allvar i Stockholm. SLM har flyttat sin årliga fest Baltic Battle från våren till hösten och slår samman det hela med att ECMC (European Confederation of Motorcycle Clubs) har sitt årsmöte i stan.
QX.se fick ett snack med Michael S som leder arrangemanget krig festligheterna.
Hur många delegater och gäster räknar ni med kommer till årsmötet (AGM)?
– Anmälda delegater och observatörer från ECMC’s alla klubbar är omkring 160 stycken. Sen vet vi att det kommer omkring ytterligare 100 gäster från andra länder, främst från Europa men även USA.
Vad händer under själva konferensen?
– Förutom det vanliga som organisationer gör som budget, ekonomisk rapport och verksamhetsberättelse ska vi godkänna fyra nya medlemsklubbar i ECMC. Det blir Bikers Ohne Grenzen, Berlin, SLM Copenhagen och SPIKE Hamburg samt MC Köln. Och så blir Leguan Hannover och Münchener Löwen Club prövomedlemmar under ett år.
– Sen ska vi välja en ny ECMC-sekreterare. Förslaget är Ole Haarvard Lundvold från SLM Oslo.
SLM Köpenhamn lämnade ECMC för sju år sedan men har nu valt att återigen gå med i gemenskapen. Läs mer. Michael S. berättar även att man skall besluta om var årsmötet och Mr Leather Europe-valet skall läggas framöver liksom vilka som skall få MC-arrangemaget Bike Run kommande år.

För vanligt folk blir det dock inte själva konferensen som kommer att synas mest. Festarrangemangen blir stora i år och fler gayklubbar har valt att haka på lädertåget.
Med 260 utländska gäster i stan lär det bli trångt på SLM… får alla plats?
– Vanligtvis kan SLM Stockholm ta in 150 gäster men vi har pratat med både bostadsrättsföreningen och brandmyndigheten om att utöka till 200 gäster genom att öppna upp innergården, där vi ska ha ett tält. Vi har öppet ända till 05 på fredagen så det ska nog funka bra så att alla som vill ska kunna komma in. Men det finns nog ändå risk för kö.
– Dock är det två krav som gäller på fredagen, lägger Michael S. till. Strikt dresscode, inga jeans och helårsmedlemskap i SLM eller ECMC. Men lördagens stora fest räknar vi med att 800-1000 killar kommer och då är det inte krav på medlemskap.

Förutom själva SLM så satsar grannbaren Side Track stort. Baren passar på att ha höst-start med att öppna 18.00 onsdag till lördag. Varje kväll kommer man ha DJs i baren och med tanke på antalet gäster i relation till SLM-lokalens storlek så kommer även Side Track bli trångt.
Clean-Groups klubb Salvation har fest på fredag på Nalen. och välkomnar då speciellt Europas lädermän.
Även Kinks & Queens har fest på lördag. En klubb som inte bara är läder, men fetisch blandat med galmour.

Baltic Battle-festen hålls på lördag på Gamla Tryckeriet i Alvik. Det blir Mr Leather Europe-tävling med bland annat Mr Baltic Battle Martin Cedergren och på scen står såväl fotbollskillar som den första svenska porr-skådisen hos Titan Video. Djs blir Henrik Tornberg, Jörgen Andreasson och K-Paxian. Förköp via Torget, Side Track, Läderverkstan eller hos SLM själva.
Hur många är ni som jobbar med evenemanget?
– Vi har under drygt ett år varit ett 10-tal killar som planerat, berättar Michael S. Och nu är det ungefär 50-tal som jobbar med det praktiska.
Och precis om med Stockholm Pride drivs hela Baltic Battle av frivilliga krafter.

Från idag kan alla som vill skicka Läderflaggan som ”ikon” till sina vänner på Qruiser. På samma sätt som under Stockholm Pride, då man kan skicka Regnbågsflaggor, blir det ett sätt att öka intresset för arrangemanget.
Kanske får Stockholm, likt San Francisco och Berlin en ny tradition från nu med en LeatherPride-gatufest i september!

http://www.slm.a.se/

Källa: SLM Stockholm

Publicerad: 2007-09-24 19:03:10