I helgen pågår Folsom Street Fair i San Francisco. En gatufestival för läder- och BDSM-folket i USA. Evenemanget lockar tiotusentals besökare till South of Market-området. Festivalen startade som ett bögevenemang men har utvecklats till att locka hela fetisch-läder världen.
Som reklam förårets festival har organisatörerna valt en bild som anspelar på Sista måltiden. Som Jesus sitter en barbröstad svart man och runt honom personer som representerar olika personligheter i läderscenen.
Catholic League, en organisation för ”religiösa och civila rättigheter” har reagerat kraftigt på bilden på samma sätt som religiösa grupper i Sverige reagerade mot Elisabeth Ohlson-Wallins Sista måltids-bild med transvestiter.
Den amerikanska katolska organisationen har nu uppmanat 200 religiösa grupper att protestera mot bildvalet. Man kallar bildvalet från Folsom Street för obscent och att man smutsar ned Sista måltiden.
Catholic league riktar in sig på Folsom Streets huvudsponsor, Miller Brewing Company och kräver en ursäkt.
Miller drog snabbt tillbaks sin logo från reklamaffischen, men det räcker inte menar Catholic League. ”Sisters of Perpertual Indulgence”, en draggrupp med ironiskt religiösa attribut, engagerad i kampen mot aids håller en Sista måltids-installation under festivalen. Nu vill Catholic League ha ännu starkare ursäkter från bryggeriet.
Om man inte får en tillfredställande ursäkt uppmanar man katoliker, protestanter, muslimer, judar, hinduer och buddister att bojkotta bryggeriet.

http://www.folsomstreetfair.com/

Publicerad: 2007-09-29 09:25:37