I år har vi kollat närmare på programmet och valt ut ett gäng godbitar som vi absolut vill rekommendera:

A four letter word
QX-bekante svensken Casper Andreas andra amerikanska långfilm om ett gäng bögar och deras vänner i New York och deras kärleksrelationer. Playern Luke omvärderar sin syn på monogami då han träffar Stephen, men Stephen döljer något. Och snart upptäcker Lukes vänner att han är prostituerad… samtidigt får vi följa hur Peter och Derek flyttar ihop, vilket inte alls går som dom tänkt. Och i en annan del av stan håller Peters chef Marilyn på att planera sitt bröllop då det framkommer att hennes AA-sponsor Trisha visar sig vara kär i Marilyn… A four letter word är inspelad i år och har fått rätt bra kritik i amerikansk gaymedia.

A tribute to femme
Det finns en snedvriden bild om att femmeflatan ska vara likarartad med ett heterosexuellt brudideal, vilket inte alls stämmer. Det har festivalen i år tagit fasta på och tillägnar femmeflatan ett helt kortfilmsprogram. Filmerna visar hur femmeflatan använder sin femininitet för att uttrycka sin självständighet. Nio filmer från Kanada, Storbritannien och USA.


Eating Out 2: Sloppy seconds
Hur fångar du en sexuellt förvirrad grabb? Jo, genom att låtsas att du har varit homo själv och så lär du honom hur man blir straight. Hunkige Troy och osäkra Kyle inleder sin vänskap men problem uppstår när Troys ex kommer in i bilden och vill ha honom tillbaka. Mycket humor och många snygga kroppar i denna amerikanska uppförljare till hiten Eating out som kom för ett par år sedan.

Itty bitty titty commitee
Från regissören till flatfavvon But I’m a cheerleader kommer här en film om blyga flatan Anna som går med i radikalflatgruppen Clits in Action och blir kär i gruppledaren Sadie. Filmen har knappast en politisk agenda utan vill snarare underhålla rejält, allt tonsatt med musik av Le Tigre och Peaches.

Skin Flick
Ett gäng Neo-nazister bryter sig in hos ett bättre bemedlat gaypar och övermannar den rike affärsmannen och ger sig sedan på hans svarte älskare. Filmen av den alltid lika provokative Bruce LaBruce innehåller grova sexuella scener och väckte stor uppmärksamhet då den kom 2000. Det runkas till Mein Kampf, en av skingrabbarna läser upp en dikt om drömmen att knulla en äkta tysk kille och efter misshandeln av den svarta killen trycker nassarna kängan mot hans ansikte och börjar hångla över honom. En intressant film som kopplar samman vissa delar av gayrörelsens intresse för dominans, fetichism och militära symboler samtidigt som den synar gaysymbolik inom extremhögern.

http://www.cglff.dk/

Källa: Läs hela programmet

Publicerad: 2007-10-18 14:00:58