Vad är tanken med Queer Kulturfest?
-Tanken är att ha en kväll särskilt för hbt-ungdomar, men personer av alla kön och läggningar och åldrar är jättevälkomna. Sedan två år är det inskrivet i husets verksamhetsplan att göra ett evenemang per år med fokus på hbt-ungdomar, där just hbt-ungdomar medverkar till programmet och där de är den huvudsakliga målgruppen.

Huset brukar försöka prioritera lokala, oetablerade förmågor i sina arrangemang men Angelica berättar att just queerkvällarna blir lite annorlunda.
– När det gäller hbt-tema har vi tagit in mycket folk utifrån för att få en bra och queer blandning. Våra queerkvällar riktar sig också till dem utanför Huddinge – det görs ju inte så mycket kultursatsningar för just hbt-ungdomar överhuvudtaget, så vi vill att det kommer mycket folk utifrån.

Men om jag inte är särskilt ung eller inte särskilt hbt, så får jag alltså komma ändå?
– Absolut! Syftet är inte bara att göra något för hbt-ungdomar utan också att synliggöra och minska fördomar bland heterosexuella ungdomar. Det ska vara roligt och de ska ha lust att komma och ta del av lite hbt-kultur. Tanken är ju i förlängningen att öppna upp gränser och påverka samhället i stort!

Vad är det som kommer att hända?
– Våra headlines är Malin Vulcano som spelar ösig electro-trip-hop-disco och Compas, ett band på nio personer, vi kan beskriva dem som revolutionär baktakt att dansa till. Sen har vi jätteduktiga singer songwriters, Minus Johansson som läser egen poesi och Charlie Andersson som ställer ut konst. Och troligtvis dyker det också upp en eldshow under kvällen…

Tid: Fredag 26/10 klockan 19-24
Plats: Huset, Sjödalsvägen 46, på gångavstånd till Huddinge Centrum – 15 minuters pendeltåg från Stockholm Central.
Ålder: från 13 år och uppåt, drogfritt
Inträde: 30 kr
Husets hemsida

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=9726

Källa: Huddinge-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-10-23 18:05:14