I Köpenhamn rullar Copenhagen Gay and Lesbian Film Festival vidare med sin sista helg. På lördag kväll är det en officiell stängningsfest på Blender och absolut sista filmen som visas är den sydkoreanska ”No Regret” med start 21.45 på biograf Gloria i Köpenhamn.
Läs hela programmet här.
I Stockholm hålls, som vi tidigare skrivit om, två filmfestivaler i helgen, dels i Årsta och dels på Kägelbanan. Bägge har en Queer inriktning. I Uppsala visas under kortfilmsfestivalen en gay/lesbisk special under fredagen och på söndagen.

Och på fredag startar så VinoKino i Åbo. Festivalen håller till på Kino Thalia på Auragatan 12 och öppnar med italienska ”Shelter” om Anna och Mara som under en semester i Tunisien möter den illegala invandrarpojken Anis. Totalt visas 13 filmer på VinoKino och på lördagskvällen är det fest på Klubi.
Efter Åbo förflyttar sig festivalen runt om i Finland. Till Tammerfors kommer man den 30 oktober till 1 november och håller till på Biograf Niagara. Helsingfors tar emot festivalen den 2-4 november och filmerna visas på tre olika biografer. I Helsingfors väljer en jury ut den gayigaste musikvideon i Finland.
Sista anhalt för festivalen blir Uleåborg där man på Biograf Studio visar filmerna den 9 till 11 november.

Höstmörkret passar för filmvisningar.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=82861

Källa: VinoKino-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-10-25 11:34:24