Svarttaxiföraren har av kunderna uppfattats som trevlig och oftast flörtade han in sig hos männen. I hemmen bjöd rånaren på ännu mer att dricka. Svarttaxiföraren hade ofta med sig en vän och medhjälpare. Brottsrubriceringarna är bland annat rån, grov stöld och bedrägeri. Båda männen riskerar nu fleråriga fängelsestraff.

Offrens lägenheter blev länsade på värdeföremål. Polisen har fått anmälningar från killar som blivit rånade på samma sätt sedan 2003. Polisen har haft säkra DNA spår från bland annat dricksglas. Trots detta har det varit svårt för polisen att hitta gärningsmännen eftersom DNA-profilen inte sedan tidigare funnits med i polisens register.

Chefsåklagare Tora Holst berättar för QX.se;
– Tack vare en vanlig anmälan om brott mot yrkestrafiklagen gick det att hitta de misstänkta. Vad som har hänt är att personer har plockats upp av en svarttaxi efter att de varit ute på bland annat krogen Connection. Chauffören har följt med till lägenheten. Där har de blivit bjudna på alkohol och personerna har tuppat av. Vi vet inte vad det beror på men målsäganden tror att de blivit drogade. I två fall har vi urinprover med någon form av narkotiska preparat och i ett annat fall har vi vinprov med sömnmedel i.

Jag har hört talas om liknande fall sedan 2003 kan det vara samma personer?
– Det är inte uteslutet, och det kan jag inte uttala mig om men det har pågått sedan 2003.

Ser du detta som ett hatbrott?
– Nej det gör jag inte, det är inte riktat enbart mot homosexuella men till en stor omfattning har det varit homosexuella. Gärningsmännen har stått utanför klubb Connection. Jag tror inte att det handlar om att de inte tycker om homosexuella. Men att de anser homosexuella vara lämpliga brottsoffer för att de ofta bor ensamma.

Dom väntas falla i början av november.

Publicerad: 2007-10-27 01:00:00