Med stöd av Sex- och könskliniken på Columbiauniversitetet övertalade Ven Messam de amerikanska immigrationsmyndigheterna om att han riskerade förföljelse och att dödas om han tvingades återvända till Jamaica.
”Under de senaste månaderna har homosexuella jamaicaner mördats utan att myndigheterna ingripit”, skirver kliniken i ett uttalande. ”Återkommande rykten om att hotfulla grupper planerar en social rensning av hundratals homosexuella vid årets slut har tvingat åtskilliga hbt-personer att gömma sig. Långt från bilden av ett tropiskt paradis har den karibiska nationen straffritt fortsatt att fängsla och döda sina homosexuella medborgare.”
– Jag är tacksam för att den amerikanska regeringen räddar mitt liv, säger Messam. Jag levde ständigt i fara på Jamaica. Hotad av uppretade mobbar beväpnade med machetes, stenar, knivar och pistoler som ville döda mig för att jag är bög. När jag försökte få hjälp av polisen hotade de istället att arrestera mig och uppmanade mig att av säkerhetsskäl lämna landet.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=85271

Källa: Jamaica-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-11-15 18:03:30