Recension

Den australiensiska popdrottningens tionde originalalbum släpps i butikerna den 28 november, men vi kan redan nu berätta allt ni vill veta om plattans innehåll. QX Ken Olausson betygsätter plattans spår låt för låt och så här lyder hans omdömen:

2 Hearts
QX QX QX QX

Ni har såklart redan hört singeln, och själv var jag riktigt besviken de första gångerna jag hörde den. Var det så här Kylie post-cancer skulle låta? Men nu när jag dels vet att så inte är fallet, och dels har hört den en hel del (och sett den fantastiska videon) så tycker jag den är riktigt trevlig. Udda singelval, dock.

Like a Drug
QX QX QX QX QX

Bang! Redan i spår två så bränner Kylie av en av skivans absolut bästa låtar. Tänk en Gwen Stefani-låt kryddad med ljud från senaste Britney-skivan – men samtidigt 100% Kylie. Suveränt.

In My Arms
QX QX QX QX

Känns spontant som skivans In Your Eyes; stompig, elektronisk och helt klart en tänkbar singelkandidat. För er fuskare kan jag dessutom berätta att det är en uppsnyggad och tillfixad variant av den demo som läckte ut på internet i våras.

Speakerphone
QX QX

Harpan som inleder kan inte vara helt vanlig i popsammanhang – plus för det – men annars så är det här lite för repetitivt, lite för slätstruket och lite för blekt för min smak. Någonstans påminner den mig om en sämre variant av Madonnas Music som drabbats av alldeles för mycket röstfix. Bloodshy & Avant kan så mycket bättre än så här!

Sensitized
QX QX QX QX

Kylie samplar Bonnie et Clyde med Serge Gainsbourg & Birgitte Bardot (har ni inte hört den så skynda till YouTube) och introt med de upphottade The Corrs-stråkarna och hela låtens suggestiva uppbyggnad gör detta spåret till en klar personlig favorit. Femman är nära, men WOW!-vrålet som är insprängt då och då både i vers och refräng kan nog störa fler än det roar.

Heart Beat Rock
QX

Var det här verkligen det enda som blev kvar av samarbetet med Calvin Harris? My god. Minns ni Robbie Williams misslyckade försök till raplåtar på senaste skivan? Det här skulle kunna vara skrivet av samma person, och det är för mig helt obegripligt hur den här låten kom med på skivan när fantastiska Scissor Sisters-samarbetet White Diamond inte gjorde det.

The One
QX QX QX QX QX

Det tar mindre än tjugo sekunder för en Kylie-fanatiker att förstå att det här är låten man väntat på i flera år nu. En rak uppföljare till Can’t Get You Out of My Head (med stänk av I Believe in You), men ändå uppdaterad till att låta 2007. Det här är för mig själva definitionen på en Kylielåt, som gjord för att dansa sig sönder och samman till. Love me! Love me! Love me! går refrängen. Klart att jag gör.

No More Rain
QX QX QX

Vet inte om det säger er något, men för mig låter detta lite som man kan tänka att Madonnas Dear Jessie hade låtit om den varit med på hennes ”Ray of Light”-skiva… Typiska William Orbit-vibbar i ett småsött, radiovänligt, svenskpennat mellanspår som är svårt att inte tycka om. Låten som Kylie säger är den viktigaste för henne rent personligen på hela skivan.

All I See
QX QX QX

Vad hände nu? Bytte iPoden av misstag skiva och halkade in på Janet Jacksons självbetitlade skiva från 1993? Den här låten är nämligen så mycket Janet att det nästan blir parodiskt…men man kan ju samtidigt inte beskylla miss Minogue för att inte våga testa olika sound. På samma skiva.

Stars
QX QX

En långväga kusin till Come Into My World, men knappast någon singelkandidat (i alla fall inte om jag får bestämma). Helt okej, men jag tröttnade ganska snabbt på detta light-rockiga utfyllnadsspår.

Wow
QX QX QX QX QX

Låten som ryktas bli nästa singel är en snygg hyllning till åttiotalssound i allmänhet och till Madonnas Holiday i synnerhet. Möjligen den svagaste av de tre femmor jag delar ut här, men med sin annorlunda refräng och sitt släktskap med favoriten Love at First Sight känns den som ett perfekt singelval och en kommande Kylieklassiker.

Nu-Di-Ty
QX QX

Producerat av Bloodshy & Avant, men man behöver inte vara hjärnkirurg (eller knappt musikintresserad) för att förstå att inspirationen nog stavas Timbaland. Kanske är jag bara för gammal eller för nostalgisk över Kylies SAW-period för att kunna ta till mig en låt helt när hon låter så här…eller så är Kylie helt enkelt inte Nelly Furtado. Jag vet inte. Men jag är inte jätteimponerad.

Cosmic
QX QX QX

Skivan avslutas med sin enda ballad, och trots att jag tycker det känns som om man hört den hundratals gånger förut kan jag inte sätta fingret på vilken låt den påminner mig om. Mera i samma land som Put Yourself in My Place och Especially For You än Where The Wild Roses Grow i alla fall.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=70

Källa: Kylie-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-11-19 11:59:45