Tolv volleybollag från Danmark, Norge och Sverige spelade 36 matcher under Mermaid Cup. Till final spelade sig Lamda IF:s båda lag, Lambda Latino med stridsropet ”Ett Två Tre Lambda” som verkade vara macholaget och Lambda Malthai med ropet ”Ahhwww” som var mer fjolliga. Efter en jämn final var det Malthai som visade hur volleyboll ska spelas.

Vad är då knepet bakom framgången?
– De flesta i Lambda Volleyboll tränar och spelar i andra lag också, berättar Stefan Sundberg, Lambdas ordförande. De tränar tillsammans bara en gång i veckan så det är svårt att utvecklas bra om man bara håller sig till det. Men det gäller också att kunna spela bra ihop och det lyckades de med.
– Det är glada killar allihop, ett bra gäng. Vi har kul ihop, förklarar han.

Förutom Mermaid Cup spelar man i korpen där man nu leder division 2, man deltog i Eurogames i Antwerpen och självklart ska man vara med i Outgames 2009. Någon egen cup i Stockholm arrangerar man inte, men Sundberg skulle vilja göra något till Europride nästa år.

På tredje plats i turneringen kom köpenhamnska Pan Volleybolls första lag, Panuno. Ole Warre, ordförande och arrangör, berättar att hans spelare bara spelar för Pan. Trots att man har 40 spelare att bilda lag av och att man tränar ett par gånger i veckan så var Lambdas spelare helt enkelt för rutinerade för att besegras.

– I kväll är det stor middag och så har vi en tradition att deltagarna själva står för underhållningen, det vill säga showa och sjunga, berättar Warre. Och trots att det inte blev någon egen seger så sammanfattar han avslutningsvis:
– Jag tycker att turneringen varit en succé.

Under kvällen delades också medaljerna ut. Lambda Malthai hade redan tidigare visat att de förberett sitt bidrag till kvällens underhållning. Planen för kvällen var att sen fortsätta att fira segern ute på Köpenhamns barer.

Grattis Lambda!


Tolv skandinaviska gayvolleybollag spelade 36 matcher under Mermaid Cup i Korsgadehallen i Köpenhamn i lördags


Outgames sportchef Tommy Kristoffersen marknadsförde Outgames 2009 bland volleybollklubbarna


De första att gratulera Lambda Malthai till segern var motståndarna Lambda Latino


Lambda IF:s ordförande Stefan Sundberg var nöjd även om han spelade i Lambda Latino


Underhållningen vid kvällens middag stod lagen själva för och Lambda Malthai var väl förberett inför showen, här i Top Model-pose


En turnering gör sig inte själv, Ole Warre, ordförande i Pan Volleyboll, och Thomas Jensen, turnémanager, såg till att allt löpte fint

http://www.qruiser.com/theme/sport/

Källa: Tema Regnbågssport på Qruiser

Publicerad: 2007-11-19 13:52:22