RFSL har åter drabbats av en personförlust när nu beskedet om att medarbetaren Robert Karlsson Svärd avlidit under sin semester nått organisationen.
– Det är en tragedi så fort någon i den unga åldern dör, säger RFSLs förbundsordförande Sören Juvas till QX.se
– Familjen är naturligtvis chockad, säger han och berättar hur familjen senast i onsdags hade kontakt med Robert för att planera julfirandet.
Robert Karlsson Svärd hittades på sitt hotellrum av personalen och enligt Utrikesdepartementet finns det inga tecken på brott. Polisen i Thailand kommer dock runtinmässigt genomföra en utredning berättar André Mkandawire på UDs presstjänst för QX.se.
Robert Karlsson Svärd var anställd på förbundskansliet som avdelningsombudsman. Han var även starkt engagerad i synliggörandet av bisexuellas situation.
– Robert var otroligt hängiven RFSL som organisation, säger Juvas.
– Det är en stor förlust för RFSL och för mig. Han blev engagerad väldigt tidigt i livet och vi engagerade oss ungefär samtidigt. Han har alltid varit med under den tiden jag varit aktiv. Det är en kollega som helt plötsligt inte längre finns där.
På måndagsmorgonen kommer anställda på RFSL och de som tidigare arbetat med honom att samlas för att prata igenom det som hänt, berättar Juvas.
Familjen undersöker nu om det finns något skrivet kring hur Robert Karlsson Svärd ville ha det med sin begravning. Om den sker i hans födelsestad Skövde kommer en minnesstund hållas i Stockholm.

Tidigare i år avled RFSL-aktivisten Rita Creigthon i en MC-olycka. RFSL genomförde i samband med hennes plötsliga bortgång en insamling till stöd för internationellt arbete. Inom RFSL diskuteras nu om man kan göra något liknande för att hedra Robert Karlsson Svärds minne.
Likt vid Rita Creigthons bortgång har vänner börjat lämna en sista hälsning via Robert Karlsson Svärds sida på Qruiser.

Publicerad: 2007-11-25 15:44:27