Världsaidsdagen 2007

STOCKHOLM FREDAG
Världsaidsdagen gör sig påmind även på stans klubbar. RFSLs och RFSUs informatörer kommer besöka gayklubbarna fredag och lördag med kondomer och glidmedel! Använd dem!
På fredagskvällen har Club G Posithiva Gruppens egna WAD Girls på scen tillsammans med Supreme Girls. Härlig dragshow för hela slanten. Dj listan är: Christer Broman på stora golvet, Warren Jon i Panoramarummet och i källaren spelar Sanaz. G håller till på Kolingsborg och du måste vara medlem för att komma in, mer info på deras klubbsida.
Coco Loco på Sveavägen har Therese Grankvist på scen, korad till Housedrottning. Showtime vid midnatt. Dj listan består av Javier Espinoza som spelar latinhouse, Jesper Lögdahl med RnB och schlagers och Dr Beat sköter discobaren en trappa upp.
Club Pigalle på Järntorgsgatan kör sin andra helg efter en fullsmockad öppningsvecka. Relax i lounge-baren och dansant i discobaren på övervåningen med Dj Jimmy L. Kvar i Gamla Stan slinker man gärna in på Torget och Leijonbaren. Bor man västerut är det smart att strata natten hos Göken på Pontonjärsgatan.
Nytorgsfrälsta minglar hos Momma och Roxy och vid niosnåret går man ner en trappa på Närkesgatan 8 till Judy’s där det är ”Berlin By Night” med australiska musikerna Maike Brill, sång och Anthony Smith, piano. De framför låtar från Marlene Dietrich till Kurt Weill.
Hos Side Track gör WAD Girls ett gästspel och samlar in pengar till PG. Missa inte barens julpynt som nu är på plats! Läderklubben SLM har barkväll för medlemmar.
Hos Hallongrottan är det Vintermys med bland andar kulturföreningen Tupilak. Bland artisterna som uppträder märks Jan Hammarlund, Linus Raudsepp och Anna Holm.
Diamond Dogs kör sin show på Golden Hits på Kungsgatan.





Partyröj på Lino
STOCKHOLM LÖRDAG
SLM uppmärksammar Världsaisdagen genom att låta entréavigiften och all drick gå till Posithiva Gruppens Stödfond. I år blir det dock inget öppet hus – utan medlemskrav krävs. Dj är Micke Hi. Club Pigalle visar Dragqueen of the Year på storbilds-TV med vinnaren Alissa på plats. Klockan 20.00 börjar programmet på TV400.
Lino kör extra stor fest med öppet till 05.00 på morgonkröken. Musiken levereras av JJ i klubben, Andreas i schlagern och på utegården spelar Katy.
I Gamla Stan är det PreopLeijonbaren. Temat är ”Night of Rome” vilket innebär Toga-party. Dr Beat spelar och Toga finns att låna!
Momma, Roxy, Side Track, Göken, Torget som även har brunch dagtid från 13.00 med Dj Anders har full festfart hela lördagskvällen.


STOCKHOLM – SÖNDAG
På sin plats att tipsa om söndagen denna veckohelg också. Från CityTerminalen går bussar till WorldAidsDay Gala 2007 klockan 18.30. Väl på plats blir det en show utan dess like. På scen står Alcazar, Shirley Clamp, Fredrik Kempe, Originalensemblen från musikalen RENT med Therese Andersson, Daniel Engman, Linus Wahlgren, Lars Säfsund med flera, Pay Tv, Carina Lidbom, WAD-girls, Hallå hela pressen och Diamond Dogs! Klaset kostar 500 kronor inklusive transport och trerätters middag. Och hela överskottet går till Posithiva Gruppens Stödfond. Biljetter kan förbokas via TicNet.
Brunchernas tid är här nu när mörkret slagit till på allvar. På söndagen har Torget brunch 13-18 och i närheten har Club Pigalle sin brunch igång från klockan 13.00. Massa mumsmat alltså!
På kvällen har Patricia öppet 18-03.


Tjejfest på Indigo
MALMÖ
Medlemmar i SLM kan på fredagskvällen dansa loss rejält på Ystadsgatan. Klubben S.U.B. har sin novemberfest med techno, hard house och electro.
På lördagskvällen är det tjejfest på Indigo mellan 23-03 medan Wonk uppmärksammar Världsaidsdagen med Deejay Jonny på stora golvet, Maggie på Pop-golvet och i karaoken Francesca. Halva entrépriset på 100 kronor går till hiv och aids-forskning. SLM har klubben öppet lördag kväll, obs entrédörrarna stängs vid midnatt.


ROCCO-fest i helgen
KÖPENHAMN
Lördag kväll har Rocco på Zum Biergarten fest och uppmärksammar WAD genom att skänka 20 koronor av entréavgiften till STOP AIDS. Live Tiger Lily och Naughty GoGo’s. Musiken levereras av John Eltong och L.P. Støvring. På Gay Club Foxy spelar Helle Zebitz. Blender-CPH har disco Midnatt till 06 fredag och lördag med fri bar till 01.00. Mer dans är det på Below med Dj Boycutt som resident och på alla gaybarerna uppmärksammas World Aids Day. Ta tåget – boka flyget!


Rainbow Sisters hos Gretas
GÖTEBORG
Gretas har kalas hela helgen och på lördag kväll kommer dragshowgruppen Rainbow Sisters show.
Queer har storfrämmande på fredagskvällen med John Michael Ramirez från Frankrike på scen. Temat är Superdiva och musiken sköts av Aron i schlagerbaren och Köpenhamns-stjärnan John Eltong.
Hundklubben Hugos har fest med drugor och doggar på Röda Sten fredag kväll.
Queerklubben Fête har fest lördag kväll på bibliskt tema. Dj Anna Cherry och Teatime spelar och karaoken kör religiös musik – så öppna pärleportar är klokt att träna på innan man tar sig till Stars n Bars. Samma kväll har Suspekt sin andra festkväll. Musik levereras av Nicklas Jingryd och Zocky. Clean Groups dansare har tagit tåget från Malmö och stannat till hos Suspekt.
På fredagskvällen har SLM klubbkväll på Haket/Castro. Lördag är det på japanska grannkrogen vernissage på en fotoutställning om hiv/aids och Haket är såklart öppet också.


After Dark uppträder i Helsingborg
LANDET RUNT
RFSL Nord har fest i sina lokaler Polstjärnan i Piteå på lördagskvällen. I Umeå har RFSL fest på Harrys lördagskvällen där en del av entréavgiften går till hiv-positiva. I Falun är det Dalarna Goes Gay på fredagskvällen med Dj Robert som spelar. Rikard Wolff är i Östersund med sin turné lördag kväll. Samma kväll är BWO i Karlskoga medan de är i Kalmar på fredagskvällen.
WAD Girls är i Katrineholm på Världsaidsdagen där en stort program hålls i Gamla Palladium.
Hos Club KAK i Västerås är det Ankie Bagger som står på scen.
RFSL Borås uppmärksammar WAD med disco på Magasinet och Pelle Rylander som artist.
RFSL Jönköping har baren öppen WAD. Hos RFSL Norrköping är det fest lördag kväll. I Linköping är Jonas Gardell på scen Världsaidsdagen medan Magnus Carlsson är i Ljungby.
RFSL Kronoberg har fest efter en hel dags arrangemang i stan i sina lokaler Strawberry på lördag. Hos RFSL i Kristianstad är det Pub efter en dags arrangemang med ljusmarsch.
Fredag kväll är After Dark i Helsingborg på Idrottens hus.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2007-11-30 16:18:05