Vid den 16:e ”Women in Entertainment Power”-frukosten den 4 december valde Jodie Foster att tacka sin partner sedan 14 år Cydney Bernard i samband med att hon tog emot ett pris för ledarskap.
Nyheten togs upp i L.A. Daily News dagen efter men nådde nationell media först i natt svensk tid då CNN sände hennes tal och det diskuterades i studion: ”Var det planerat”? ”Varför just nu?”
I sitt tack nämnde Jody Foster sin agent, publicist, advokat och mamma och så sa hon:
”My beautiful Cydney who sticks with me through all the rotten and the bliss”.
Lesbiska sajten AfterEllen kommenterade dagen efter prisceremonin och välkomnade Fosters öppna omnämnande av sin sambo. After Ellen citerar i en analyserande artikel hur More Magazine i samband med en intervju i september inför hennes senaste film The Brave One, noterat den ring hon bär. ”Det är en trolovningsring” sa hon men ville inte prata vidare om den.
I september var också första gången hon nämnde att hon har en partner. Till The Denver Post sa hon om sin skådespelarkarriär: ”Jag behöver något som inte är kopplat till min mamma, inte är kopplat till mina barn, inte är kopplat till min partner.”
Och i juli i år då hon gav bidrag till Saban Center för Health and Wellness i Kalifornien lämnade hon även en plakett med sina två söners handavtryck, Kit Bernard Foster och Charles Bernard Foster.
Steg för steg har 2007 blivit Jodie Fosters komma ut-år.

Jodie Foster-klubb på Qruiser

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=4869

Publicerad: 2007-12-14 11:20:08