Mikael häktades den 6 januari 2008 för mordförsöket på Söder och han har delvis erkänt det brottet. Han har sökt kontakt med framför allt äldre homosexuella män på olika chatt, bland annat på RFSL-chatten. Han har även haft en sida på Qruiser med det makabra nicket Kadaver.
Mikael är i huvudsak uppvuxen i Dalarna och Eslöv, där han bodde med sina föräldrar och syster. Fadern var alkoholist och misshandlade Mikaels mamma ofta. När Mikael var 15 år begick hans far självmord. Han är fortfarande skriven hos sin mor, som han har god kontakt med.

Under sin skoltid led Mikael mycket svårt av koncentrationssvårigheter och beskriver sig själv som en värsting som var mycket ute och slogs. Han var med i olika gäng och gängmentaliteten var viktig för honom. Mikael förkommer i belastningsregistret 19 gånger och har 15 domar mot sig. Han har fällts för allt från att ha cyklat utan lampa till att ha anlagt en mordbrand.

Mikael har problem med droger och han började testa droger som 19 åring. Det första han experimenterade med var hasch. När han var 25 år provade Mikael heroin för första gången och har injicierat det i flera år. Han har sökt hjälp för sitt missbruk och höll sig borta från heroin ett tag men gick över till starksprit. Han har sagt i polisförhör att han blir lätt provocerad av sprit.

2005 dömdes Mikael bland annat för misshandel på en invandrare. Mikael påstod att han hade blivit provocerad för att han såg att invandraren hade gått fram till några tjejer. Mannen försökte lugna ner Mikael, som plötsligt ger honom en kraftig knytnävesslag helt oprovocerat. Mikael slog så hårt att invandraren föll ner på marken och slog sig hårt i bakhuvudet.

2006 begick Mikael ett grova rån mot en homosexuell man som han funnit via nätet. Enligt polisen har Mikael aktivt via nätet raggat på män som han uppfattar som lätta offer för rån. Ett av skälen till att han tycker att homosexuella är lätta offer kan vara att han tror att de homosexuella männen inte kommer att polisanmäla. På RFSL har han har bland annat kallt sig fotografsökes.

I de senare domarna mot Mikael så har han erkänt sig skyldig till brotten. På sin sida på Qruiser kallade sig Mikael experimentell och skrev att han ville komma i kontakt med tjejer. På sidan stod det Har suttit inne och hela den biten.. På Qruiser verkar han inte ha haft mycket kontakt med folk. Däremot har han använt sig mycket av RFSL-chatten. Det gjorde han även vid rånet på den homosexuella 55 åriga Åke. QX kommer snart att skriva om det rånet som skedde i Årsta.

Polisen utreder nu om Mikael kan ha mördat tre personer i Skåne. Eventuellt begick han sitt första mord redan som 14 åring. Polisen vet att Mikael har haft kontakt med många män och söker kontakt med fler.
[email protected].

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5767

Källa: Se tidigare artikel

Publicerad: 2008-01-17 11:36:20