Århus hbt-värld har slagit sig samman för att manifestera den jylländska stadens regnbågsfaktor. Club Sappho, SLM Århus, LBL Århus och sportföreningen Danish D-Lite har med stöd av snart sagt hela Danmarks gayvärld skapat en regnbågs-manifestation från 12 på dagen till 02 på natten.
Festivaldagen öppnas av Århus borgmästare Nicolai Wammen och på Ridehuset finns även en shop och en utställning där konstnärerna Henriette Hellstern Kjøller från Det Fynske Kunstakademie o h Flemming Rolighed från Det Jyske Kunstakademie ställer ut sina verk kirng kön, sexualitet och identitet.
Arrangörerna kallar dagen för ”Danmarks största homoevent någonsin”.
På dagen blir det film, en 4 kilometer löparrunda, debatter om homohistoria och homokultur liksom samtal med författaren och debattören Leonora Christina Skov. På scen står showgruppen Ask Helga och Projekt Gnu med dansföreställningen ”As a start”.
Helga dagsprogrammet är gratis. På kvällen blir det fest mellan åtta till 02 på natten. På scen gruppen Thanks Mom, dragshow med Martha Mae och så ABBA-coverbandet Gracias Mamma Mia. Dansmusiken sköts sedan av Tonny Liljenberg.

Så ta tåget, båten eller flyget till Århus i helgen och njut av en jysk regnbågsfest!

http://www.homoevent.dk

Publicerad: 2008-01-18 00:00:00