– Tanken ikväll är att det blir två jäkligt bra band, Down in June, lite mörkare neofolk, och Sunshine Rabbits, totalt galen poplekstuga, berättar Queer Bases initiativtagare Marie Olsson. Det är både samlat och spretigt så att det blir en blandning av folk. Det blir trevligast då.
Vi som kom till spelningen hade redan missat kvällens jonglör, liksom tilltugget som klubben öppnade med.

Iförda djurmasker spelade Down in June sina tolkningar av Douglas Pearce och Death in Junes allvarliga musik. En musik som är skön att själv markera takten till.
– Vi har ett annat band som heter Baby Blonde and the Downs. Detta är ett sidoprojekt, förklarar bandmedlemmen Erica Li Lundqvist. Vi fick en idé att vi ville göra covers på Douglas Pearce, vi la ut det på MySpace och det blev en succé, Douglas Pearces fans gillade det.
Musiken kommer att användas i Institutets (fd Teater Terrier) nya projekt The Rise and Fall of the Roman Empire. En skiva är på gång och nästa spelning för down in June blir på klubb i Lund i februari.

Med Sunshine Rabbits förbyttes allvaret till lek och det blev full fart på publiken. En del startar kvällens dans och det fungerar bra.
– Det känns som att ge och det känns jättegött att göra, säger Lost/Lotta Wengel som spelar synth i bandet. Vi har så jäkla kul, när vi repar är det som att åka på spa.
En plan för framtiden är att spela i New York, Confusion/Petra Lilja har en del kontakter där. Ny i bandet är Hormone/Carolina Carlbom som hade sin första spelning. Jag måste också nämna Itchy/Cicilia Nordlund på gitarr och sång.

Publiken hade kommit igång och nu tog kvällens dj:ar, Slacker och Tiny Tony Tears, över för att spela electro, techno och postpunk. I mina öron lät det som rätt mycket 80-tal. Hur som helst det funkade utmärkt som partymusik.

Nästa Queer Base blir fredag 22 februari på Bodoni. Då med Malmöbandet Le Bombe och Berlinbandet Heidi Mortenson.


Pontus Hall Christensen, Nabil Smahi och Jocke Svensson släppte loss som man gör i Malmö stad en lördag


Sunshine Rabbits – Lost på synth, Itchy sång och gitarr, Hormone, ny i bandet, på trummor, samt, utom bild, Confusion på trummaskin – fick igång publiken bra med kul partymusik


Mattias Alp och Patrick Alp vill pröva något nytt hade hittat Queer Base genom QX-guiden


Josefin Törngren, Vanja Alexandersson, Viktor Nilsson och Peo hade pengar och var ute och festade på enda queerklubben i stan ikväll


Pontus Stenkvist i stiligt skägg med Thomas Romlöv diggade Sunshine Rabbits och tänkte spela biljard


Dragspelaren och sångaren i neofolkbandet Solblot, Vincent Farrow, tyckte att Down in June gjorde en fin tolkning av Death in June


Från Stockholm var Tirec på semester, Kåtten som flyttat ner och Såfy som var hos flickvännen


Kalle från Stockholm och Per-Henrik Fredriksson med sexigaste mustaschen gillade konserten och den snygge jonglören i vitt och paljetter som uppträtt innan


Emma, Sussie och Carolina hade druckit en jäkla massa bärs, lyssnade på ”riktigt bra band” och dansade


Vanja och Biggan dansade och tyckte att Queer Base är en störtskön klubb och kommer varje gång

QueerBase-klubb på Qruiser

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=96801

Publicerad: 2008-01-24 14:31:37