Under en tid har en rad nya funktioner och förbättringar arbetats fram på Qruiser. Syftet med förändringarna är att öka tryggheten och säkerheten på communityt. Men också att göra det enklare att redigera sin Qruiser-sida. När Qruiser öppnar igen klockan 15.00 kommer medlemmarna att kunna bestämma vad på ens sida som skall ses av vem.
– Allt detta sker helt frivilligt, berättar Micke Moggia på Qruiser. Vill man inte ändra sin sida så är allt som vanligt. Fast bättre.

Men om man vill så kommer det nu vara möjligt att styra vem som ska se ens presentationstext, läsa ens dagbok, se bilder i ett album och så vidare. Det går till och med att ställa in vem som ska kunna se ens ålder, kön, ansiktsbild och bostadsort.
– Detta gör det möjligt för medlemmar att rikta det man lägger ut på ett bättre sätt. Förvalt visas allt man lägger ut för alla, men om man till exempel är tjej kanske man bara vill att andra tjejer skall kunna se delar av ens sida, förklarar Moggia.
Alla medlemmar kan välja om man t ex inte vill visa sin ålder eller sitt kön, eller om man tillfälligt vill stänga av ett fotoalbum, men om man vill kunna styra mer exakt vilka som ska kunna se delar av ens sida krävs Guldmedlemskap.

En annan stor nyhet blir att man kan bli verifierad på Qruiser. Med det menas att andra medlemmar går i god för att du som har sidan också finns i verkliga livet och att ditt kön och din ålder stämmer.
– Detta innebär att andra medlemmar som träffat dig i verkliga livet intygar att Qruiser-sidan verkligen tillhör dig, och att din ansiktsbild, din ålder och ditt kön stämmer, berättar Moggia och lägger till att det givetvis är frivilligt att få sin sida verifierad.

Klockan 15.00 öppnar Qruiser igen och då kommer mer information om förändringarna att finnas på Qruiser.

Publicerad: 2008-02-06 06:00:00