TV

I december börjar den amerikanska versionen av brittiska gaysåpan Queer As Folk att visas.
Man valde från amerikansk TV att inte visa originalet.
Ryktet sa att det beror på att den brittsika versionen är för sexuellt öppenhjärtig och för slapp i sin syn på knark.
Mark Zakarin från Showtime, som gör den amerikanska versionen, förnekar dock detta i The Advocate.
Han lovar att Queer As Folk/USA skall ha alla ingredienser som gör att en gaypublik lockas att se den. Och med tabke på den hårda marknadsföringen, där man inte sparat på sexuella antydningar, så kanske man lyckas få sin TV-publik.
Och målet är enkelt. Showtime vill ha gaytittare. Redan tidigare har man flirtat med gruppen genom att göra ”More Tales of the City” och ”Common Grounds” och just nu sänds den gayiga ”Beggars and Choosers”.
Medan den unge killen Justine i England är 15 år, blir han 17 i USA. En viss anpassning, även om han fortfarande är yngre än USAs åldersgräns frö sexuellt umgänge som ligger på 18 år. Och medan det är gaykvarteren i Manchester som den brittiska versionen utspelas i, så hamnar man i USA i Pittsburgh och dess gayområde utmed Liberty Avenue.
Och det verkliga motivet till att inte köpa originalet? Från brittiska producenten Nicola Shindler, som kämpat hårt för att få serien såld, kommer en enda kommentar: uttalet.
Amerikanarna klarar helt enkelt inte att se en film där man pratar om ”shagging” – inte för att det betyder knulla, utan för att det inte är amerikanska…
Vi får se när vanlig svensk TV vågar visa Queer As Folk! Och vi får se om den ameriaknska versionen håller samma klass som originalet.

http://www.advocate.com

Källa: The Advocate

Publicerad: 2000-11-08 02:00:00