Homokamp

Adam Nobel från en förstad till Philadelphia insåg redan när han var 11 år att han var gay. Och redan då gick han ut öppet och berättade för sin familj. Och därifrån har han fått stort stöd. Han mamma undrade bara hu rhan kunde veta så säkert när han var så ung.
I skolan fungerar det idag, berättar han för XY. Och han arbetar med en skolgrupp baserad i Los Angeles kallad ”gay-straight alliance”, han planerar en självbiografi och han deltog i den stora Gay Millennium-Marschen i Washington i våras.
Men när han outades i sin förra skola förra året, efter att ha berättat för en skolkompis om sin hemliga förälskelse, bröt helvetet löst. Efter att ha varit populär vände sig hela skolan emot honom.
– Jag trakasserades dagligen, berättar han för XY.



Han fick stå ut med att folk kastade saker och spottade på honom och att äldre killar trakasserade honom verbalt. När skolan ville förhindar honom från att följa med på en skolresa, ”eftersom han kanske skulle förföra skolkamrater”, fick hans mamma nog. Adam fick åka med efter att hon hotat stämma skolledningen.
Det var denna tiden som fick honom att bli en gaykämpe.
Och genom uppmärksamheten i gaymedia har han redan nu, 14 år gammal, blivit en förebild för unga bögar och lesbiska över hela USA.

http://www.xy.com

Källa: XY

Publicerad: 2000-11-03 19:53:17