Onsdag kväll är premiär för gaybaren Side Tracks onsdagsklubb Dirty Wednesday.
Stockholm har för lite att erbjuda onsdagskvällar, menar Theodor, Peter, Felicia och Pål som jobbar med baren och restaurangen i korsningen Swedenborgsgatan och Wollmar Yxkullsgatan.
– Vi vill att det är Mariatorget man går till för att festa på onsdagar, säger Pål Gullaksen som är barchef på Side Track.
Gänget bakom baren och den nya satsningen vill locka en lite yngre publik till baren. Därför blir det pop, electro och disco som kommer strömma ur högtalarna.Likt fredagar och lördagar satsar man nu på att få in DJs som skapar stämning.
– Vi försöker styra upp så att även yngre bögar och flator kan känna sig hemma, säger Theodor Johansson till QX.se.
Inbjuda är ”bögar, lesbianer, slampor, butt boys, transor och misfits”
På Gullkasen hoppas att satsningen skall leda till att barhopping utvecklas mellan klubben Gaysha på Morfar Ginko, ett kvarter ner på Swedenborgsgatan, liksom till läderklubben SLM på andar sidan Wollmar Yxkullsgatan.
– Dessutom öppnar snart B.A.D. på Cattelin i Gamla Stan och där kan man fortsätta festa onsdagskvällar, säger han.
Bakom B.A.D. som öppnar den 27 februari står Birgitta ”Bitch Girl Club” Jacobsson och Davy Hakkala som tidigare spelat på Side Trcak under många år.
– Vi hoppas på att få ett bra samarbete mellan barerna och klubbarna, det är det som behövs för att få liv i stan, säger Pål Gullaksen. Mellan Dirty Wednesday och Mariatorgets gayställen till B.A.D kan den mest barhoppande passa på att slinka in på Torget och sedan Leijonbaren.

Dirty Wednesday-klubb på Qruiser

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=100490

Publicerad: 2008-02-19 13:52:44