Ett hårt arbetande sekretariat, cirka 100 dansare, en underbar publik samt fem domare samlades på Rivoli Ballroom i London för att tillsammans uppleva Pink Jukebox Trophy 2008, en europeisk samkönad danstävling i tiodans. Här är det ett måste att dansa tjej och tjej eller kille och kille, men det är inget tvång att själv vara hbt-person så länge man är ”hbt-vänlig”. Här andas dansglädje, gemenskap och uppmuntran i lokaler som går i gammal engelsk inredningsstil och med kristallkronor i taket.

Dörrarna öppnades kl 10 och sista dansen dansades runt midnatt, tävlingen var med andra ord lång! 30 par ställde upp i kvinnornas latinklass, så också vi: Karin Stjärnefyr och Jazz Munteanu. Efter klassifikationsrundor där paren blir indelade i nivåklasser från D till A sätter den verkliga tävlingen igång och jakten på guldet tar fart. Vi blev placerade i A-klassen, vilken är den högsta, och kunde efter prisutdelningen konstatera att vi gjort det igen. Detta blev vår åttonde guldmedalj!

Att delta i en sådan här stämningsfull tävling påminner oss båda om varför dans är ett essentiellt element i våra liv, att få tillbaka så mycket från publiken driver oss till högre höjder och ständiga förbättringar i vår dans. Och tävlar man inte själv vill vi ändå rekommendera att uppleva tävlingen från åskådarplats. Du kommer inte bli besviken! Nästa år hålls Pink Jukebox Trophy den 21:a februari. Be there!

IF Lambda-dans på Qruiser

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=90039

Publicerad: 2008-02-21 16:55:23